tiistai 16. elokuuta 2022

Avohakkuut eivät ole enää tätä päivää

 

Vaasassa on viime vuosina metsiä kaadettu avohakkuina poikkeuksellisen paljon. Sekä ennätyksellisten myrskytuhojen jälkitöinä, että nopean kaavamuutoksen mahdollistettua harvinaisen suuren metsäalueen kaatamisen uudella tulevalla teollisuusalueella Laajametsän Giga-Vaasa alueella.

Kaupungin metsien hoidon jatkosta pääsevät poliittiset päättäjämme sopimaan alkavan syyskauden aikana, kun Vaasan metsäsuunnitelma 2020–2030 lopultakin lyödään lukkoon.

Onko kiistanalaisia avohakkuita tulossa edelleen, vai voidaanko tästä metsänhoitotavasta jo luopua?

Tällä vuosikymmenellä metsää on Vaasassa kaadettu parissa vuodessa enemmän kuin kenties koskaan aikaisemmin näin lyhyellä ajanjaksolla. Rahaahan siitä on tottakai tullut – ja on sitä tarvittukin melkoisesti, kun metsän tilalle on tehty infraa tuleville akkumateriaali ym. tehdashankkeille.

 

Ajankohtaisesta Vaasan metsäsuunnitelma 2020-2030 ehdotuksesta ovat viime aikoina uutisoineet niin lehdet kuin muutkin mediat, mm. näin:

Teksti ja kuvalainaus Yle Svenska Österbotten sivulta

https://svenska.yle.fi/a/7-10019513?fbclid=IwAR3eHfXs3zTDp9yqz9MtYjzUy6YyHH6_StAEnIdvXso-McvxPfGiopD-NV 

 

Planerade skogsavverkningar vid Öjberget upprör Sundombor: "Många människor har valt att bo här på grund av skogen"

Publicerad 16.08.2022 05:37.

 


Sundombon Annika Wiklund-Engblom säger att hon inte är någon skogsexpert trots att hon via sitt jobb på Folkhälsan arbetat mycket med naturfrågor. Främst kallar hon sig en livsnjutare som tycker att skogen är viktig för välmåendet.

Bild: Lina Nystrand / Yle

 

Muodosta omakantasi ja tule maanantaina 22.8. klo 17.30 Vaasan pääkirjastoon Draama saliin kaupungin info- ja keskustelutilaisuuteen.

Aineistoon kannattaa perehtyä etukäteen omatoimisesti ajan kanssa osoitteessa

VAASAN METSÄSUUNNITELMA 2020 - 2030 

https://www.vaasa.fi/metsasuunnitelma2020-2030/#0593902d 

Toivotaan runsasta osanottoa – vuoropuhelua, perusteltuja mielipiteitä - vaasalaisten kuulluksi tulemisien toteutumista.

Aimo Nyberg
VKA ry – ICV rf varapj.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...