tiistai 30. elokuuta 2022

Kuvia metsästä, Risö (1)

 

 

Suomen luonnon päivänä 27.8.2022, Risön metsässä sieniretkellä ja kameraa ulkoiluttamassa

https://suomenluonnonpaiva.fi/

”Suomen luonnon päivää juhlitaan joka vuosi elokuun viimeisenä lauantaina rennosti ja pilke silmäkulmassa. Suuntaa oleskelemaan ulkona ja liputa Suomen luonnolle.”

 

Lauantai- ja sunnuntailounaillamme meillä oli maukasta sienimuhennosta (kantarellia, tatteja, vaaleaa orakasta) ja itse parvekkeella ruukkuviljeltyä Annabella perunaa. Tällaisesta ruuan omavaraisuudesta voimme nauttia muutaman kerran näin loppukesästä.  

Oma parvekekasvatus, ”puutarhamme” tuo oikeastaan vain puuhastelun iloa. Tietenkin iloa myös silmille, kiitos vaimon kukkaistutusten. Makunautintojakin toki aina on alkukesän salaateista ja herneistä alkaen tällaisiin loppukesän peruna & sienimuhennos herkkuhetkiin.

 

Risön metsä on yksi suosikkimetsistämme

Muutaman sienikuvan lisäksi laitan kuvasarjaan mukaan kuvia itse metsästä, yleiskuvia ja lähikuvia yksityiskohdista, joita harvemmin tulee tietoisesti metsissä kulkiessa katsotuksi (kamera on siitä mainio väline, että se ”näkee” lähelle, pysäyttää ja tallentaa kuvaajan valitsemat näkymät paljon paremmin kuin omat silmämme).

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kuvat: AN. Risön metsä. Mustikka alkaa olla jo ohi. Puolukkaa ei vielä pääse poimimaan. 

Kuvia on lisää seuraavassa blogipostauksessa. Suuren kuvamäärän vuoksi laitan kaksi erillistä juttua tältä samalta sieniretkeltä. 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...