tiistai 9. elokuuta 2022

Mustikkamaan tulevat hakkuut

 

 

Yleisön pyynnöstä jaan myös Vaasan metsäsuunnitelman 2020–2030 Mustikkamaan osalta (edellisessä blogijutussa oli Vaskiluoto).

Kaikkia alueita en koe mielekkääksi jakaa tähän ylläpitämääni blogiin. Aineistoon kannattaa perehtyä omatoimisesti ajan kanssa osoitteessa

VAASAN METSÄSUUNNITELMA 2020 - 2030 

https://www.vaasa.fi/metsasuunnitelma2020-2030/#0593902d 

 

Vaasan ympäristöseuran toimesta on paikan päälle Vaasan metsiin viety myös infoa, alla olevan taulun kaltaisia tietoiskuja suunnitteilla olevista hakkuista.

Kuten tämä MUSTIKKAMAAN METSÄ

 


 

Kun metsään tehdään avohakkuita, ja myös pienemmistäkin harvennuksista, jäljet näkyvät pitkään. Istutettujen puiden kasvu täyteen mittaansa vie vuosikymmeniä. ”Alusta” eli taimista kasvuun lähtevä metsä ei ehdi ihmisen elinaikana palautua takaisin alkuperäisen kaltaiseksi oikeaksi metsäksi. Talousmetsäksi, puupelloksi kylläkin. Jos tätä tavoitellaan, niin kierto usein yhden puulajin metsissä voidaan toteuttaa kaatamalla puolikasvuiset puut jo muutaman kymmenen vuoden sisällä.

Aika mielipiteiden esittämiseen on nyt!

Vaasan kaupungin järjestämä yleisötilaisuus metsäsuunnitelmasta on pääkirjaston Draama-salissa 22.8. 2022 klo 17.30.

Toivotaan runsasta osanottoa – vuoropuhelua, perusteltuja mielipiteitä - vaasalaisten kuulluksi tulemisien toteutumista.

Kuvalainaus: Vaasan metsäsuunnitelma 2020–2030 / esiin nostanut Vaasan ympäristöseura

Teksti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...