keskiviikko 10. elokuuta 2022

Nimi mainittu lehdessä

 

 

 

 


Kuvat: M-L.K 

 

Ilkka-Pohjalaisen toimittaja Juho Pitkäsen haastattelu allekirjoittaneesta julkaistiin lehden digiversiossa eilen ja painetussa lehdessä kirjoitus ja kuvat julkaistiin tänään 10.8.2022.

 

Haastattelun aiheena oli tämä blogikirjoitteluni!

Sain valita kaksi minulle tärkeää paikkaa, jossa haastattelut tehtiin. Valintani olivat Vaskiluoto ja siellä Onnellisuuden niitty, ja toisena minulle tärkeänä kohteena oli Vaasan kauppatori, jossa kahvittelimme noin tunnin ajan nuoren ja innokkaan toimittajan kanssa. Jutut taisivat useaan kertaan kääntyä torin monumentaaliseen muistomerkkiin, Suomen Vapaudenpatsaaseen.

Lue koko haastattelu digilehdestä (vain tilaajille) tai lehdestä

Ilkka-Pohjalainen IHMISET JA KULTTUURI 9.8.2022
"Jos kuvisopettaja ei pidä kulttuurihistorian puolta, niin kuka sitten?" – Suosittu bloggaaja tuntee Vaasan läpikotaisin

Lainaan pienen pätkän haastattelusta

 

” Paikallishistoriaa ja aktivismia

Vaasa ennen ja nyt -blogilla on Nybergin mukaan neljä teemaa: paikallishistoria, luonto, valokuvaaminen ja kansalaisvaikuttaminen. Blogi perustettiin aikoinaan asukasyhdistyksen infokanavaksi, mutta on sittemmin laajentunut aktiiviseksi sivuksi, jolla Nyberg esittelee valokuvia, historiaa, kulttuuria ja mielipiteitään.

Blogilla on alusta asti ollut yhteisöllinen aspekti, luotiinhan se ensiksi asukasyhdistyksen tarpeisiin. Nykyään blogi tarjoaa alustan muidenkin halukkaiden kirjoituksille. – Olenhan minä jonkin sortin aktivisti. Toivon, että blogi tulisi erilaisten näkemysten paikaksi, mutta vieraskyniä joutuu jopa pyytämään. Eri näkemyksiä kuitenkin tarvitaan, silloin päästään lähemmäs totuutta. Kukaan ei ole yksin oikeassa.

Lainaus päättyy

 

Tämä minun haastatteluni aloitettiin siis Onnellisuuden niityllä!

Onneen ja onnellisuuteen liittyy kovin paljon isompia ja pienempiä asioita. Pieniä kauniita monenvärisiä onnellisuuden kukkia on meidän jokaisen mahdollista nähdä ympärillämme joka ikinen päivä. Kaikessa mitä ympärillämme ja meissä itsessämme koko ajan tapahtuu. Sataa tai aurinko paistaa – sillä mennään.

Isommat kuviot, globaalit maailmanpoliittiset tilanteet ovat tänä aikana mitä ovat. Mustat pilvet taivaalla avaavat meidän suomalaisten silmät ymmärtämään oman kotimaamme menestystarinan.

Voimme olla ja elää sellaisina kuin olemme, saamme olla jotain mieltä ja jopa julkaista näkemyksiämme kaikenlaisista asioita, saamme toimia omien unelmiemme puolesta. Ts. tämä pohjoismainen hyvinvointi- ja demokratiamallimme suo meille edelleen poikkeukselliset edellytykset elää ja olla onnellinen.

Ehkä tämä on mahdollista juuri Suomessa. Olemme riittävän iso ja vahvakin maa, mutta kuitenkin niin pieni kansakunta, ettei meillä ole mahdollista, varaa jättää ketään ulkopuolisiksi, vaan me haluamme antaa kaikille mahdollisuudet elää turvattua ja hyvää elämää yhdessä toinen toistemme kanssa.

 

Luo myös tämä vuoden takainen blogijuttuni

Onnellisuuden niitty, 2.10.2021 (Vaasan kaupungin synttäripäivänä)

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/10/vaskiluotoon-onnellisuuden-niitty.html 


 

Kuvat: Marja-Liisa Kaski

Teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...