keskiviikko 24. elokuuta 2022

Ei kaavoiteta metsiä asuinalueiksi

 

 

Ravilaakso on erinomainen alue rakentaa uutta ja upeaa, tämän vuosituhannen vaatimukset täyttävää asuinaluetta! Kun jo rakennetulta alueelta sen vanha käyttötarkoitus päättyi, tilalle on nyt mahdollista luoda ”lähes kaupunginosan laajuinen” asumisen ja muiden toimintojen kokonaisuus!

Lainaus yle /uutiset /asuinalueet

https://yle.fi/uutiset/3-12579558?fbclid=IwAR09ZdkbtOjjK1Cm6GxGxe0NUInvEixoftIFhxYYSjwR38URCRXbeFUii0c 

 

Vaasan Ravilaaksossa on tehty katuja ja kunnallistekniikkaa – ensimmäisten korttelien rakentaminen voisi nyt alkaa

”Vanha raviradan alue Vaasassa saa uuden elämän, kun samoille sijoille nousee Ravilaakson kaupunginosa. Tämän vuoden aikana alueelle on rakennettu katuja ja kunnallistekniikkaa.”

”Kaavoitusarkkitehti Oliver Schulte-Tiggesin mukaan kadut ja kunnallistekniikka ovat pohjoisosassa valmiit ja käytännössä rakentaminen voisi alkaa.”

 

Ja mikä parasta

Nykyisten asuinalueiden vieressä tai lähellä oleviin metsiin, eli virkistysmetsiin, lähimetsiin, suojelumetsiin ei ole tarpeen kaavoittaa (tehdä kaavamuutoksia) ainakaan ennen kuin Ravilaakso ja samantapaiset kohteet on saatu rakennettua. Ravilaaksoon saadaan koti 2500 ihmiselle. Muita pienempiä ja suuriakin kohteita löytyy mm. entisen linja-autoaseman kortteli (käynnistyykö hanke vai ei, on epäselvää), Klemettilän alueen rakentaminen, Vaskiluodossa esim. entisen Fennon alue…

Vaasan metsäsuunnitelma 2020–2030-luonnos pitää sisällään monien mielestä huolestuttavia näkymiä, ja myös kaavamuutoksia todennäköisesti vaativia visioita siitä, että nykyisiä tärkeiksi koettuja metsäalueita kaadetaan asuntorakentamisen tieltä. Näitä hankkeita on syytä vastustaa, - ne voidaan hyvin lykätä ainakin yli tämän nyt käsittelyssä olevan metsäsuunnitelman ajankohdan, eli jonnekin 2030-luvulle.

Vaasan tulee kehittyä, tarvitsemme erilaiseen asumiseen soveltuvia asuinalueita, tämä on selvää, mutta ylilyönteihin ei ole varaa.  Itseäni ihmetyttää suuresti se, miten helposti kunnat ovat tarttuneet rakennuttajien houkutuksiin, ja tekevät valtavia satsauksia infran rakentamiseksi umpimetsiin… (esimerkkejä löytyy läheltäkin, Mustasaaresta, Maalahdesta).

Luonto ja ihminen ovat yhtä. Molemmat voivat hyvin, kun pidämme huolta toisistamme. Ihminen on osoittanut toimillaan kykenevänsä suunnatomaan itsekkyyteen. Silti uskon hyvään tulevaisuuteen - fiksujakin voimme olla - ja luonto, ihmiset voivat hyvin, tähän toivon meidän vielä pystyvän.

Aimo Nyberg

 


Kuvituskuva: 19.11.2011, Vaasan ravirata

 

Entä muistetaanko vielä tätä? Ravirataa ja hevosurheilua puolustettiin vahvasti, ääntä korottivat varsinkin hevosurheilun harrastajat, jotka järjestivät mielenosoituksenkin Vaasan kauppatorilla.

Katso blogijuttu 8 vuoden takaa

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2014/02/totuuden-aarella.html 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...