lauantai 25. syyskuuta 2021

Tämä olisi pitänyt muistaa koko vuoden!

 

 

Jos olet keksinyt hyvän kohteen, jonka toteuttaminen maksaa enintään 5000 €, ja joka voisi olla hyvä sopiva lahja Vaasan kaupungilta meille kaikille vaasalaisille, niin lähetä ehdotuksesi ensi keskiviikkoon mennessä!

Yhdistyksissä on mahdollisesti ehditty ehdotuksia miettiä, - tai sitten ei.
Jokainen meistä voi toki lähettää ideansa ihan omalla nimellään tai ystäviensä kanssa yhdessä. Voittaneen ehdotuksen tekijä/tekijät saanevat jonkinlaista julkisuuttakin viimevuotiseen tapaan.

Meneekö raha tässä ihan hukkaan – on kyllä aivan turhaa touhua! Tai onko summa ideoillesi aivan liian pieni?

Mielipiteitä varmaan löytyy laidasta laitaan.

Tosiasia kuitenkin on, että Vaasassa on nyt toimikunta, joka tällaisen osallistuvan budjetoinnin kokeilun 2021 järjestää. Jatkuuko kokeilu vielä ensi vuonna? Tämä olisi hyvä tietää. Ideoita kun olisi hauska pohtia yhdessä muiden kanssa pitempäänkin ja perusteellisemmin asioihin perehtyen. Yhdistyksissä ym. seuroissa tämä kokeilu taisi jäädä liian pienelle huomiolle.  

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

Uutiset
Osallistuvan budjetoinnin kokeilu 2021
Julkaistu: 10.9.2021 / Päivitetty: 13.9.2021

Viime vuonna saimme kirsikkapuiston − Mikä pieni unelma ympäristössäsi kaipaa toteutusta?
Vaasan kaupungilla on varattu asukkaiden ideoiden toteutukseen 5000 € osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta. Kokeilun tarkoituksena on osallistaa kaupunkilaisia oman ympäristönsä kehittämiseen, nostaa esiin tapoja mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

Syntymäpäivälahja Vaasalaisille

Kokeilu järjestetään ketterästi, sillä hakemuksia saa lähettää 29.9. saakka ja voittaneet hankkeet julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2.10. Tarkoitus on, että määrärahat ehditään käyttää syksyn aikana.

Hakemuksen voi lähettää yksityinen henkilö, kaveriporukka, saman kadun asukkaat tai yhdistykset. Ideat lähetetään nettilomakkeella, jossa kerrotaan idea ja sen toteutuspaikka, sekä hahmotellaan kevyesti toteutuksen kustannuksia. Lisäksi hakijalta tiedustellaan, miten ehdotus parantaa vaasalaisten elämää tai tekee vaasalaiset onnelliseksi. Ehdotuksen kustannusarvio voi olla mitä vain 1–5000 € välillä.

Saapuneet ehdotuksen käsitellään toimikunnassa, joka valitsee niistä yhden tai useamman toteutukseen. Voittajat julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2.10., ja idean toteutusta seurataan Vaasan sosiaalisen median kanavissa.

Lue uutinen verkossa ja täytä lomake

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/osallistuvan-budjetoinnin-kokeilu-2021/ 

Kävitkö sinä keväällä katsomassa kukkivaa kirsikkapuistoa Palosaarella Onkilahden puistossa?

Voit lukea tästä myös blogijutun

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/search?q=Kirsikkapuisto 

 



Kuvat: AN 26.5.2021. Tämä lajike kukki valkoisen vaaleanpunaisena

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...