perjantai 3. syyskuuta 2021

Oletko jo vastannut kaupungin kyselyyn?

 

Onko tämä mennyt Sinulta ohi? Tai etkö edes kiinnostu tällaisesta?

Jos kuitenkin haluat olla mukana ja vastata kyselyyn, AIKA KÄY VÄHIIN!

Vaasalaiset mukaan kehittämään tulevaisuuden Vaasaa – kysely aukeaa 16.8.-5.9. 2021

 

Linkki 

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/vaasalaiset-mukaan-kehittamaan-tulevaisuuden-vaasaa-kysely-aukeaa/ 

Lainaus

”Vaasalaisille suunnattu kysely on auki 16.8.-5.9. Vaasan tulevaisuuteen ja kehitystyöhön keskittyvä uusi kaupunginvaltuusto aloitti työssään elokuun alussa. Valtuustokausi aloitetaan luomalla uusi kaupunkistrategia, joka määrittää seuraavan nelivuotiskauden työn painopisteet. Jokainen vaasalainen voi nyt vaikuttaa tulevien vuosien työhön vastaamalla kyselyyn. Vastauksia hyödynnetään syksyllä aloitettavassa strategiatyössä.

– Vaasalaisten ääni halutaan kehittämistyössä kuuluviin. On tärkeää saada erilaisten kohderyhmien näkemyksiä Vaasan tulevaisuudesta, sanoo Vaasan kaupungin talous- ja strategiajohtaja Miia Äkkinen.

Tulevaisuus riippuu kaupunkilaisista

Kaupunkilaisten näkemykset uudesta Vaasasta, sen kehityskohteista ja tärkeimmistä tehtävistä toimivat pohjana strategiatyölle. Ylintä päätösvaltaa kaupungissa käyttävät kaupunginvaltuuston 55 kunnallisvaaleilla valittua kaupunginvaltuutettua. He valmistelevat kaupungin uuden strategian syksyn mittaan.

Vaasan kaupunkistrategia toimii kaupungin tulevaisuuden suuntaviivoina valtuustokauden eli neljän vuoden ajan. Strategialla luodaan pohja kaikelle kaupungin toiminnalle, niin palveluille kuin investoinneillekin.

– Kaupunkistrategiassa asetetaan tavoitteita sille, mitä Vaasan kaupunki haluaa olla ja mihin suuntaan haluamme kehittyä. Vastaamalla kyselyyn voi vaikuttaa siihen mitkä asiat kaupungin kehittämistyössä asetetaan painopisteiksi, sanoo Äkkinen.”

Lainaus päättyy

 

Oma huomioni

Vastasin kyselyyn heti kun sen huomasin. Taisi olla kyselyn ekana päivänä. Muutoin se olisi kenties unohtunut kokonaan.
Nykypäivän digitaalinen viestintä on niin mahdottoman nopeatempoista. Niin kaupungin viralliset tiedotukset kuin somemaailman erilaiset ja tasoiset viestit tavoittavat meidät aika lailla vain TÄSSÄ JA NYT.

Digitaalisessa maailmassa aikakäsityksemme on ensireagoinnin osalta vain muutama sekunnin mittainen. Eli kiinnostunko vai katsonko seuraavaa, jätänkö kesken, vai perehdynkö asiaan? Onnistuttiinko uteliaisuuteni herättämään?

Seuraavana päivänä on taas aivan uudet asiat pinnalla, eilistä ei haluta enää miettiä, omasta pääkopasta on tyhjennettävä kaikki epäolenainen painolasti pois, että tilaa on uusille mahdollisille isoille uutisille/itselle tärkeille jutuille.

Ja vastaamme kuukaudessa varmaankin spontaanisti jopa kymmeniin erilaisiin tietokilpailuihin ym. hassuihin kyselyihin, mutta taitaa olla peräti harvinaista, että jaksamme avata linkkejä yllä olevan kaltaisiin ISOIHIN JA TÄRKEISIIN, omaa lähiympäristömme ja arkeamme koskeviin kyselyihin.

Edustuksellinen demokratia toimii hyvin, meillä Vaasassakin, ja päättäjät tekevät päätöksiä parhaan kykynsä mukaan. Myös päätösten toimeenpano sujuu, virkamiehet osaavat hommansa meillä Vaasassa siinä missä muuallakin Suomessa.
Korona-aika on tuonut ongelmia mm. kuntalaisten kuulemisessa. - asianosallisten mahdollisuuksiin tuoda näkökantojaan esille keskusteluun ja päättäjien tietoon yleensäkin. Aikaisempien vuosien upeat käytännöt kaavoitusasioiden tiedottamisessa kuntalaisille ovat valitettavasti jouduttu jättämään joko kokonaan väliin, tai siirtämään pelkiksi tiedotuksiksi netissä. Eihän tälle mitään ole voinut. Toivoa sopii, että Vaasassakin paluu entisiin mm. Draamasalissa pidettyjen kaavoituksen intotilaisuuksiin/kahvituksiin voidaan pian taas palata.

Nykylainsäädännön mukaisia tiedotus/kuulemistilaisuuksia odotellessa ovat kaupunkien järjestämät korvaavat tavat, ja mm. yllä olevan kyselyn kaltaiset toimet kertovat mielestäni aidosta halusta kehittää kaupunkeja ja asukkaiden elämänlaatua kaikkien yhteistyöllä. Tämä on arvokas asia.

Mahtavaa olisi, jos maija- ja mattimyöhäset innostuisivat vielä tuohon kaupungin kyselyyn vastaamaan.

 

Kaupunki muuttuu joka ikinen päivä. Kuvituskuva Laivakadulta.

 

 

Kuvat: AN. Ylempi kuva 30.8.2021. Alempi kuvattu joskus 1985 paikkeilla?

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...