tiistai 21. syyskuuta 2021

11-kerrosta uudisrakennukseen

 


 Kuva: Aimo Nyberg, 8.3.2015. Vaasan höyrymyllyn vanhat siilot Rantakadulla

Siilojen purkamisen tarjouskilpailu on ratkennut. Tontti menee seinäjokiselle kiinteistökehitysyhtiölle.

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/rantakadun-siilojen-tarjouskilpailu-on-ratkennut-siilot-puretaan-ja-tilalle-nousee-11-kerroksinen-asuinkerrostalo/ 

Lainaus

”Vaasan kaupunki järjesti keväällä avoimen tarjouskilpailun, jolla etsittiin uutta omistajaa Rantakadun betonisiilojen tontille. Tarjouskilpailun voittajaksi valittiin tällä viikolla kiinteistökehitysyhtiö Fincap Oy, joka sitoutuu paitsi purkamaan vanhan siilorakennuksen, myös järjestämään yleisen arkkitehtuurikilpailun tontille toteutettavasta 11-kerroksisesta asuinrakennuksesta.

– Vaasassa ei ole rakennettu sataan vuoteen tällaista kokonaisuutta suoraan meren äärelle, ja tämä näkyi myös voittaneen tarjouksen tasossa. Kun kyseessä on paraatipaikka, niin hinta on myös sen mukainen ja siihen voidaan olla tyytyväisiä, kaupungingeodeetti Petur Eklund toteaa.

Korkeimman tarjouksen lisäksi kilpailun voittajalta edellytettiin riittävää teknistä osaamista, sekä kokemusta laajan ja rakennusteknisesti haastavan rakentamisprojektin toteuttamisesta.”

Lainaus päättyy

Kauppahinnaksi kerrotaan noin 5 miljoonaa euroa.

Yllä olevasta uutislinkistä (3.9.2021) Rantakadun siilojen tarjouskilpailu on ratkennut – siilot puretaan ja tilalle nousee 11-kerroksinen asuinkerrostalo pääsee etenemään Lisätietoa linkkiin: Siilotontin luovutuskilpailu

https://www.vaasa.fi/uploads/2021/04/4bf5b611-ak1057-siilot-selostus.pdf 

Eli jos ja kun haluaa perusteellisesti perehtyä tähän SIILOJEN tilalle rakennettavan uudisrakennuksen kaavaselostukseen, on suositeltavaa lukea kokonaan 63 sivuinen AK 1057 SIILOT Asemakaavan selostus, 19.3. 2020 / Vaasan kaupungin kaavoitus, Anne Majaneva. 

NYT on syytä uskoa ja toivoa, että Vaasan kaupungin päättäjien ja Fincap Oy:n tekemä sopimus pitää ja etenee kohtuullisen kiireellisellä aikataululla. Aikataulusta ei tuossa yllä olevassa uutisessa tosin sanota sanaakaan. Siinä todetaan, että siilot puretaan ja arkkitehtuurikilpailu järjestetään… Pahimmillaan/parhaimmillaan näkökannasta riippuen uudisrakennusta ei saada kannattavaksi 11-kerroksisena, ja käy kuten Wasa Stationissa: korkeutta halutaan lisätä jopa yli 20 kerrokseen). Aika näyttää mitä ja milloin tuolla Marianpuiston tontilla alkaa jotain tapahtua ja rakennettumaisema oikeasti muuttua.


Allekirjoittanut on edustanut näkökantaa, että siilot on purettava, ja purkamisen suorittavalle rakennusfirmalle (suurimman tarjouksen tehneelle) on varattava rakennusoikeutta jossain muualla Vaasassa, ei siis ko. ranta-alueella Marianpuistossa. Puistoalue on osa laajempaa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä: Vaasan rantapuistovyöhyke julkisine rakennuksineen ja Vaasan Höyrymylly.

 Kuva ja tekstin koonti Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...