keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Uuden vaiheen alku

 

 Hankalaa oli, mutta nyt se on tehty.

Tämän blogisivuston päivitys, ns. kasvojen kohotus oli isompi urakka kuin luulinkaan.

Alustana on edelleen ilmainen Blogger -blogin pohjasivusto. Eli tällä nyt mennään:

Teema on Yksinkertainen. Teeman kuvien tekijä: LordRunar, ja sisällön tarjoaa Blogger.

En onnistunut omien taustakuvien laittamisessa, enkä onnistunut tallentamaan mieleisiäni väriyhdistelmiä taustoiksi näille kirjoituksille ja kuville. Oli siis oltava ”nöyrää poikaa” ja tyydyttävä näihin valmiisiin pohjavaihtoehtoihin. Useampaakin kokeilin, mutta päädyin lopulta tähän.

Mennään siis ainakin jonkun aikaa tällä ratkaisulla. Sisältöhän on tässä se pääasia, eivätkä nuo raamit.

Tiedän nyt, että ilmaisilla alustoilla ei voi toimia kuin tällä tavalla. Erinomaisen hyviä kaupallisia sivustojakin toki olisi tarjolla, täällä meillä Vaasassakin, mutta tämän Vaasa ennen ja nyt – Vasa förr och nu -blogin 10 vuotisen historian lopettaminen ei mielestäni kannata. Blogiarkiston tallennus ja mahdollinen siirto muualle olisi aivan mahdoton urakka.

Näillä näkymin tälle sivustolle ei lisätä mainoksia. Se olisi mahdollista, mutta edellyttäisi kirjoitusten aiheiden jonkinasteista sopeuttamista myös kaupallisempiin aiheisiin.

Suurin muutos on siis vain tämä. Sivun perustanut, ja taustayhteisönä 10 vuotta ollut VKA ry – ICV rf jatkaa toimintaansa ja kertoo ajankohtaista asioista omilla sivuillaan, eikä enää tällä blogisivulla. Linkki asukasyhdistyksen sivuille on kuitenkin edelleen tälläkin sivulla. Pääset ko. sivulle klikkaamalla yhdistyksen oranssia logoa etusivun alaosassa.

Saattaa olla, että kuvia ja kirjoituksia ei jatkossa julkaista yhtä tiheään, kuin aikaisempina vuosina on tapahtunut. Jospa määrän sijaan laatu paranisi. Tällöin blogi ansaitsee olemassaolonsa jatkossakin. Tässä mielessä haluan toivottaa mukaan blogijuttuja kirjoittamaan ja kuvia jakamaan kaikki halukkaat, niin vaasalaiset kuin muuallakin asuvat. Pidempiäkin kirjoitussarjoja Vaasa-aiheista voit oikein hyvin tarjota julkaistavaksi, tehdään niistä sopivien kuvituskuvien kera mielentiitoisia ”jatkokertomuksia”. Ennen ja nyt jutut ovat ehtymätön aihepiiri ihan minkälaisille tarinoille tahansa.

Eipä muuta, jatketaan tästä.

Tähän vielä yhteystieto, josta minut helpoiten tavoittaa: aimonyberg(at)gmail.com

 


Kuva: AN 2.3.2021. Tästäkin monella riittää juttuja, kerrottavaa meille muille. Eli ei muuta kuin s-postia tulemaan! HUOM! Tässä kuvassa on Kyläyhdistyksen valmistama muistomerkki, eli Böljanin pienoismalli (1/2).

Itse laivasta, ja tietenkin myös tästä muistomerkistä olisi tärkeää tehdä jonkinlaisia blogikirjoituksia, haastatteluja tai saada julkaistavaksi omakohtaisia kokemuksia, tai mitä muuta vaan.


Teksti ja kuva: Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä, paikallishistorian harrastaja
Sivuston ylläpitäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...