perjantai 19. maaliskuuta 2021

Matkalle voi lähteä – virtuaalisesti ulkomaillekin

 

 

Museot ovat digiloikillaan jo melko hyvin edenneet vuoden mittaisilla ”ensimmäisen opintovuoden” harjoituksillaan. Näytettävää alkaa olla siellä ja täällä.

Hyvä esimerkki löytyy Uumajasta. Sinnekään ei nyt mielellään mennä fyysisesti, mutta täällä voi vierailla vaikka heti omalla koneellaan.

Katso 

visitumea.se/en/fi 

Ja vaikkapa tämä 

www.kvinnohistoriskt.se/4.1ba1eb9814afeb38cc9acfb.html


Lainaus sivulta

Kvinnohistoriskt museum

The museum of women´s history is the first of its kind in Sweden. It is located in the Väven cultural centre. In exhibitions about our present, history and future the museum puts women at the centre of the story. For information about current exhibitions and events, please see the museum´s website.

 


 


Kuvat: AN 3.11.2014. Vasemmalla uutta arkkitehtuuria, eli ”Väven”, jossa tuo yllä kerrottu Kvinnohistoriskt museum  ja paljon muutakin kiinnostavaa löytyy.  Vanhaa kaunista arkkitehtuuria Uumajassa on myös katsottavaksi vaikka pidemmäksikin kävelykierrokseksi..

Kun saadaan kesäksi uusi laiva Vaasan ja Uumajan välille, on toivottavasti taas mahdollisuus käydä näissäkin maisemissa.

 

Tämän Blogijutun halusin tehdä tänään, kun liput liehuvat saloissa meillä täällä Suomessa Minna Canthin päivän ja tasa-arvon kunniaksi.

Ps. Suomeenkin ovat jotkut tahot ehdottaneet Naisten historian museota. Helsinkiin ja siellä Aino Acktén vanhan huvilan kunnostamista. Tästä kirjoittaa Tuomo Lappalainen Kanava lehdessä nro 1/2021.

 

Aimo Nyberg

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...