torstai 13. helmikuuta 2020

Muistolaatan uudelleenpaljastus

Vaasan Talvisodan pommituksiin 1939 – 1940 liittyvä Pro Patria Vaasan rautatieläiset -muistomerkki siirretään takaisin entisen asemarakennuksen yleisötiloihin.

Olen ollut mukana selvittelemässä, ja katselemassa muistomerkille uutta paikkaa. Asia järjestyy sopivasti Talvisodan päättymisen muistopäivään 13.3. mennessä.

Kyse on tästä. Tämä laatta on ollut jonkun aikaa ”piilossa” sen jälkeen, kun VR kiinteistöt laittoi asemarakennuksen myyntiin. Vuosikymmenet asemarakennuksen aulassa, lipunmyyntihuoneen oven pielessä, oli mahdollista katsella tätäkin Vaasan historiaan liittyvää muistotaulua.

Tähän kohtaan rakennusta saneerattiin tila Hair Company Anna & Mio kampaamolle, ja laatta siirrettiin rautatieläisten käytössä olevaan lukittuun taukotilaan. Nyt on asemarakennuksen nykyisen omistajan Jukka Airaksisen suosiollisella myötävaikutuksella, sekä Pohjanmaan maanpuolustuskillan pj:n Ilkka Virtasen ja Raimo Latvalan ja Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n hallituksen jäsenten Armas Rinteen ja allekirjoittaneen toimesta sovittu, että laatta uudelleen paljastetaan Talvisodan päättymisen muistopäivänä 13.3. 2020.Jukka Airaksinen, Ilkka Virtanen, Raimo Latvala ja Armas Rinne pohtimassa mikä olisi paras mahdollinen uusi sijoituspaikka Pro Patria Vaasan rautatieläiset -muistolaatalle.Nykyinen säilytystila. Hyvä paikka muuten, mutta täällä tätä eivät kaupunkilaiset näe.Tila, jossa muistolaatta oli vuosikymmenet, on uudessa käytössä! Peilin yläosan kohdalle Pro Patria laattaa ei palauteta. Tila tuntuu sopivan uuteen käyttötarkoitukseen hyvin.Tämä PRO PATRIA Vaasan rautatieläiset -muistolaatta tulee uudelleen kaikkien nähtäville entisen Vaasan rautatieasemarakennuksen aulatilaan, tai uudisosaan johonkin kohtaan.

Tilaisuudesta lisäinformaatiota vielä maaliskuun puolella.


Kuvat (7.2.2020),  teksti:Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...