lauantai 22. helmikuuta 2020

Tänä vuonna huomio Kokkolaan!

Ainakin näistä syistä Kokkola nousee tulevan kesän ”pakollisiin vierailukohteisiin”.

- Kokkolan kaupunki täyttää 400 vuotta

- Valtakunnalliset kotiseutupäivät pidetään tänä vuonna Kokkolassa 13. – 16.8.2020

Kokkolassa oli asuntomessut vuonna 2011. Vaasasta tehtiin silloin messuille kokopäivän retki asukasyhdistysten neuvottelukunnan puheenjohtaja Peter Remahlin johdolla. Tutustuimme silloin uusimpiin rakentamisen trendeihin, ja kävimme myös messujen oheiskohteessa Neristanissa katsomassa miten taitavia entisöijiä, vanhojen rakennusten kunnostajia seudulta on aina löytynyt.
Korjausrakentamisesta erinomainen esimerkki oli messujen oheiskohde, kaupungin keskustassa, soitteessa Isokatu 36 oleva Knapen talo. Kuvat ovat vuodelta 2011.


KOKKOLA 400 vuotta 
 
Tutustu Kokkolan kaupungin nettisivuihin

https://kokkola400.fi/etusivu/

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kokkolassa 13.–16.8.2020 
 
Tutustu
 
https://kotiseutuliitto.fi/valtakunnalliset-kotiseutupaivat-kokkolassa-13-16-8-2020/


Lainaus Suomen kotiseutuliiton sivuilta

Perinne on voimaa – Tradition är styrka  

Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut valmistelee yhdessä Suomen Kotiseutuliiton ja Finlands svenska hembygsförbundin kanssa Kokkola 400 -juhlavuoden elokuulle sijoittuvia Valtakunnallisia kotiseutupäiviä. Kotiseutupäiviä vietetään torstaista sunnuntaihin 13. – 16.8.2020. 

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on kotiseututoiminnan päätapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla. Kukin järjestäjäkaupunki esittelee paikallista kulttuuria sekä kaupungin nähtävyyksiä perinneruualla ja paikallisella murteella ryyditettynä. Samalla järjestäjäkaupunki tekee paikkakuntaa tutuksi sekä paikallisille että eri puolilta Suomea tuleville kotiseututoimijoille. 

Kokkolassa järjestettävien Valtakunnallisten kotiseutupäivien keskiöön nostetaan elävän kulttuuriperinnön käsite sekä aineettoman perinnön suomalainen luettelo, jossa on paljon Pohjanmaan maakuntiin viittaavia aineistoja. Kokkolan päivien teemaksi on valittu ”Perinne on voimaa – Tradition är styrka”, jonka ohella tuodaan esille eri aikakausien välinen vuoropuhelu, kulttuuriperinnön uudistuminen ja nykykulttuurimme juuret. 

Kotiseutupäivien ohjemassa on asiantuntijaseminaari, Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous, alueemme kulttuuria ja perinnettä esitteleviä kotiseuturetkiä, kotiseutumarkkinat, juhlia, konsertteja sekä muita kulttuuritapahtumia. Nelipäiväiseen tapahtumakokonaisuuteen odotetaan tuhansia kävijöitä. Kotiseutupäivien yhteydessä palkitaan myös Vuoden kaupunginosa ja Vuoden kotiseututeko sekä jaetaan kotiseututyön ansiomitalit. 

Kaksikielisen tapahtumakokonaisuuden pääjärjestäjänä toimii Kokkolan kaupunki, mutta mukana järjestelytöissä ovat vahvalla panoksellaan mukana myös naapurikunnat sekä paikalliset kotiseutuyhdistykset ja perinnetoimijat. Kotiseutuamme esitellään elokuussa 2020 ylpeänä ja meidän tyyliin! 

Suomen Kotiseutuliitto perustettiin 70 vuotta sitten toukokuussa 1949 ensimmäisillä Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tammelassa, ja päiviä on järjestetty siitä lähtien joka vuosi. Tänä vuonna päivät järjestetään Tuusulassa 8.–11. elokuuta. 

Suomen Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseututyön keskusjärjestö ja maamme suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kulttuurin monimuotoisuutta ja edistää kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Liiton 730 jäsenyhdistyksessä on jäsenenä yli 150 000 henkilöä. Jäsenistössä on lisäksi 100 kuntaa, maakuntien liitot ja valtakunnallisia järjestöjä. 

Lainaus päättyy

Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ps. Kevään aikana selvinnee, onko mahdollisesti useampia henkilöitä kiinnostuneita lähtemään Kokkolaan, joko elokuun puolessa välissä, tai jonain muuna ajankohtana. Lisää infoa oman asukasyhdistyksemme kevätkokouksen aikoihin toukokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...