tiistai 21. maaliskuuta 2017

T niin kuin…


Kuva: AN, 21.3.2017. Onko merkki tuttu?

Koeajelulle en nyt mennyt, mutta kuvia kyllä teki mieli käydä ottamassa. Toki katsoin myös Pohjalaisen verkkosivuilta (21.3.) toimittaja Hari Sippolan analyysin ja testin, Teslan Model S:n kiihdytykset Vaasan moottoritiellä.

https://www.pohjalainen.fi/

Teslan auto oli latauksessa Kaupungintalon edustalla. Uteliaita oli tänään aamupäivällä paikalla muutamia minun lisäkseni. Paikalla olleet esittelijät kertoivat, että koeajoja on tehty jo ihan hyvin, neljän päivän aikana koeajoja tehdään neljä tunnissa!

Vastasin esittelyä tekeville nuorille miehille kysymykseen, että ”eikö olekin komea menopeli” myöntävästi. Samalla kuittailin, etten tarvitse koeajoa, itsellä kun on ihan kelpo auto. Kun kerroin merkin ja auton olevan dieselkäyttöinen, sain kuulla heiltä mitä ilmeisemmin toteutuvan tulevaisuuden näkymän. Nämä tulevaisuuden esittelijät totesivat minulle kylmän rauhallisesti: nykyisellä autollani ei kaupunkien keskustoissa tulevaisuudessa saa jaa!

Tähän on kait sitten sopeuduttava, - kun sen aika on.

Päästöttömämpään suuntaan on tottakai edettävä määrätietoisesti. On aika hienoa olla vaasalainen, ja nähdä kaupunkimme rohkeasti pyrkivän energia-alalla tulevaisuuden tekijöiden osaajien etujoukkoon. Hyvä Vaasa!
Kuvat: AN. Teslan esittelyauto Vaasan kaupungintalon edustalla 21.3.2107.

Tesla on yksi hieno mahdollisuus Vaasan seudulle. Muitakin akku- ja sähköauto konsepteja löytyy maailmalta, - ja kyllä, myös Suomesta. Vähemmälle julkisuudelle on viime aikoina jäänyt tämä Länsi-Uusimaalainen yritys Raaseporissa.

Kaikelle kannattaa olla utelias.

http://toroidion.com/

https://svenska.yle.fi/artikel/2015/06/12/supersnabb-elbil-provkord-i-pojo


Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...