torstai 2. maaliskuuta 2017

Iskmo-Jungsund kutsuu!

Asukasyhdistyksemme tekee lauantaina 18.3. Vaasan Ladun luonto-oppaan Matti Tikkaojan kanssa pienimuotoisen vaellusretken Iskmo -Jungsundiin. Reitin pituus on 6.7 km.

Mukaan mahtuu noin 10 – 12 henkilöä. Retki on omakustanteinen, eli menemme sinne henkilöautoilla (bensakulut jaetaan), ja nokipannukahveilla nautitaan omista eväistä.

Lähtö on klo 10, ja retki kestää noin klo kolmeen. Retkelle on ilmoittauduttava etukäteen, viim. 11.3. (jos silloin on vielä vapaita paikkoja)

Soita Aimolle 050 3308540.

Voit ehdottaa yhdistyksellemme muitakin retkikohteita! Luontoon/ muihin kiinnostaviin kohteisiin lähialueilla.

Retkemme ovat ensisijaisesti tarkoitettu jäsenillemme, - tutut, ystävät ovat tietenkin tervetulleita mukaan. Yhdistyksemme jäsenen vuosimaksu on vain 10 €, - ja liittyminen on tosi helppoa! Ohjeet löytyvät virallisilta sivuiltamme
http://vkaicv.nettisivu.org/  kohdasta Liity jäseneksi – Bli medlem.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan toimintaamme, retkillemme luontoon, ja kotikaupunkimme parhaaksi tehtävään vapaaehtoistoimintaan!

VKA ry:n puheenjohtaja Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


Luontoarvoja arvostaville kalenteriin myös tämä tilaisuus:


KUTSU METSIENSUOJELUILTAAN 7.3.2017 klo 18

Paikkana on Vaasan pääkirjaston Draama-sali, Kirjastonkatu 13, Vaasa.

Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua luontojärjestöjen suojeluesitykseen Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan omistamista metsäalueista ja esittää siitä oma mielipiteensä. Metsiensuojeluiltaan sisältyy myös asiantuntijan esitys metsäluonnon tilasta Pohjanmaalla, mahdollisia kommenttipuheenvuoroja ja avointa keskustelua.

Suojeluesitys ”Vaasan ja Mustasaaren arvometsiä – 10 kohdetta luonnon ja ihmisten hyväksi” sisältää 306 hehtaaria Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan omistamia metsiä. Kohteet sijaitsevat eri puolilla Vaasaa, ei kuitenkaan Vähäkyrön alueella. Mustasaaressa kohteet sijaitsevat Bölen ja Tuovilan alueilla.

Suojeluesityksessään järjestöt kehottavat Vaasaa ja Mustasaarta perustamaan uusia suojelualueita Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ympäristöministeriö on tammikuussa käynnistänyt Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjan, jolla tavoitellaan jokaiseen maakuntaan vähintään 100 hehtaaria uusia luonnonsuojelualueita. Kampanjaan voivat osallistua niin yksityishenkilöt, yritykset, kunnat, seurakunnat, säätiöt kuin yhdistyksetkin.

Tilaisuuden järjestävät Luonto-Liitto Pohjanmaa, Merenkurkun lintutieteellinen yhdistys, Ostrobothnia Australis, Pohjanmaan merikotkat, Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ja Vaasan ympäristöseura - Vasa miljöförening.

Tervetuloa!

 Lisätietoja:

Birthe Weijola, Vaasan ympäristöseura, 050-3239037
Ralf Wistbacka, Ostrobothnia Australis, 050-5166817

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...