lauantai 25. maaliskuuta 2017

Esiteltiin ministerille


Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen vieraili eilen 24.3.2017 Vaasan yliopiston Vebic-laboratoriossa.

Tilaisuudessa on aamun Pohjalaisen mukaan korostunut hyvin yhteydet ympäröivään elinkeinoelämään. Vaasassa on mitä esittää, ja myös puolustaa. Kehitys on ollut aikamoista kuluneiden noin 30 vuoden aikana. Kokonaisuus tarvitsee jatkossakin valtiolta sekä myötätuntoa että varoja. Toivotaan eteenpäin menoa, ja Vaasan osaamisen edesauttavan koko Suomen menestystä.


Parkkipaikat ovat ongelma, suuri ongelma Palosaarella. Asut Palosaarella, opiskelet siellä, tai asioit satunnaisesti näillä kulmilla, niin sinulle ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta, miten täynnä autoja alueen katujen varret ja liian vähäiset parkkialueet ovat.

Asia on ollut jo pitkään tiedossa, mutta ratkaisut odottavat löytymistään. Palosaaren asukasyhdistys on asiasta pitänyt meteliä, mutta kaupunki ja kaavoitus ei ainakaan toistaiseksi ole konkreettisia toimia esittänyt.

Enkä ole nyt kuntavaalien allakaan kuullut keneltäkään uudenlaista, rohkeaa visiointia. Vapaita alueita ei ole helppoa löytää. Puistoalueet, merenpäälle laajentaminen, - ehkä niitäkin joudutaan jossain vaiheessa miettimään?

Autoistuminen on tosiasia Vaasassa. Edelleen suunta tuntuu ptävän, -autojen määrän kasvu on ollut viime vuosien aikana tuhansia. Omakohtaisia toimia liikkumisen suhteen, energian käytön tehostamiseksi, ja kestävien tulevaisuuden ratkaisujen puolesta itse kukin miettinee tänään illalla, kun taas vietämme Earth Hour -ilmastotapahtumaa klo 20.30 -21.30.

https://www.earthhour.org/

Myös tämä Vaasan kaupungin ohjelma on toivoa herättävä. Vaasa vahvasti mukana taistelussa ilmastonmuutosta vastaan

https://www.vaasa.fi/tiedote/vaasa-vahvasti-mukana-taistelussa-ilmastonmuutosta-vastaan

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...