perjantai 25. syyskuuta 2015

Syksy vuodenkierrossa


Tämä kuvat ovat Vaasan kaupungin puutarhalta. Näitä istutuksia, kukkalaatikoita tuodaan lähiaikoina kaunistamaan kaupunkiamme.

Tänäkin vuonna Vaasassa on nähty upeaa kukkaloistoa. Kevään, kesän ja syksyn ”kattauksissa” onnistuttiin taas kiitettävästi. Uusia luovia ratkaisuja, todella kauniita asetelmia on saatu ihailla erityisesti Vaasan pääväylien puistikoilla, esim. Vaasanpuistikolla ja Kauppapuistikolla.


Kuvat: AN, 25.9.2015. Kaupungin puutarha.

Kävin aamulla paikanpäällä tapaamassa viheralueyksikön väkeä. Kiittämässä asukasyhdistyksemme puolesta kuluneesta kesäkaudesta, ja kuulumisia vaihtamassa.

Sain kuulla kesän suurista kunnostustöistä, jotka ovat valmistumassa, ja ovat siis tulevina vuosina meidän kaikkien ilona.

Keskustassakin on tehty paljon, mm. Bergmannin tupsu Vaskiluodon siltapenkereellä on laadukasta työtä. Ihan valmista ei vielä ole, mm. valaistuksen kanssa tehdään vielä töitä.

Todella suuret kunnostustyöt on tehty hautausmaan lähellä Tiklaspuistossa. Samoin Tammikartanon alueella. Eli nyt on satsattu kohteisiin, joissa käyttäjät ovat ikääntyneempää väkeä. Tämä on hyvä siinä mielessä, että aikaisempina vuosina on kunnostettu paljon leikkipuistoja ja kohteita, joita käyttävät lapsiperheet. On muistettava tosiasia, että hautausmaat ovat erittäin merkittäviä viheralueita, ja niissä käydään todella paljon. Koko vuoden ajan.

Puhuimme myös mm. vieraslajien torjunnasta, luonnonkukista, harvinaisista lajeista. Minulle kerrottiin myös määrärahojen niukkuudesta, mutta silti ilmeisen motivoituneesta ja osaavasta työporukasta. Vaasassa on pitkät perinteet kauniina ja hyvin hoidettuna puistikoiden kaupunkina merenrannalla. Tämä on aina vaatinut kaupungin puutarhureilta ja muilta työntekijöiltä asiantuntemusta, perinteiden kunnioittamista, ja uskallusta luovaan uudistumiseen.

Kaupungissamme vierailevat turistit tämän kyllä näkevät, ja huomaavat siitä usein myös mainita. Eivätkä perusvaasalaisetkaan ihan sokeita ole. Olemme tottuneet korkeaan tasoon, ja haluamme siitä nauttia jatkossakin. Ns. imagosyistä ykköstasolla kunnossapidettävällä keskusta-alueella määrärahojen vähentäminen näkyisi varmasti. Roskaamista, ilkivaltaa, rikki olevia paikkoja ei pidä hyväksyä. Kohteet ovat tottakai helpommin kunnossapidettäviä, jos meistä itse kukin ottaa asenteekseen omasta elinympäristöstään huolehtimisen niiltä osin kuin se on mahdollista.

Kauniissa kaupungissa viihdytään, ihmiset ovat kenties onnellisempiakin kun ympärillämme on kauneutta, järjestystä, yhteisestä ympäristöstämme välittämistä.

Mielestäni voidaan ihan syystä sanoa, että Vaasassa on myös monipuolista ”FLOWER ENERGY´ä”, kaikenlaisten muiden energia-sektoreiden lisäksi!

Puutarhalla olivat menossa vuodenkiertoon liittyvät työt. Kaikella on rytminsä. Syksy saa tulla.

Aimo Nyberg
Vaasan kantakaupungin as. yhd. pj.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...