lauantai 19. syyskuuta 2015

Oottako kuullu

Tämä ajankohtainen löytö kirjahyllystämme, siis ihan oman kotimme kirjahyllyn romaanirivistöltä, on melkoinen aarre!

Kesällä aloitettu työhuoneen siivous, ja laitteiden ja koneiden uudelleenjärjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Vähitellen minun on myös hyväksyttävä se, että kirjoja on laitettava nyt myös pois. Koville se ottaa, mutta ei auta, tilaa kun ei ole rajattomasti.

Kun saa kotiin järjestystä, huoneet kohtuullisen siistiin kuntoon, niin tuntuu kuin oman mielenkin on helpompi elää, löytää rauhaa ja harmoniaa. Lukeminen on aina kuulunut suosikkiharrastuksiini. Nyt pimenevinä syysiltoina on nautinto päästä lukemaan hyviä kirjoja!

Jonkun verran tätä ko. kirjaa luin jo silloin, kun se meille saatiin vaimon mummin kuoleman jälkeen 90-luvulla. Nyt aion ahmia kirjan kokonaan. Kannesta kanteen, ja nauttia Jaakko Oskari Ikolan kuuluisasta pakinatyylistä. Kirja valaisee minulle ajasta, josta olen vain kuullut, joista vanhat vaasalaiset niin mielellään kertovat ja näyttävät myös ihania mustavalkoisia valokuvia.

Kirja on siis VAASAN-JAAKKOO, VALIOJUTUT II, eteläpohjalaisia murrepakinoita.


Muistomerkin paljastus tänään

Jaakko Oskari Ikola, Vaasa-lehden päätoimittaja, saa tänään 19.9. 2015 klo 13 oman muistomerkinsä.

Nykyisen sanomalehti Pohjalaisen ”pihapiiriin” Pitkänkadun ja Hietasaarenkadun kulmaan pystytetty teos julkistetaan arvokkaassa tilaisuudessa, jonka avaa Vaasan Jaakon Säätiön puheenjohtaja Seppo Nurmi, muistomerkin paljastaa EU-parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri. Juhlapuhe kuullaan professori Jukka Kemppiseltä, ja myös valtionhallinnon tervehdys kuullaan valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantilalta. Nykyisen Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljamaan puheen aihe on, pitävätkö Jaakon opit yhä sanomalehdessä. Musiikkia kuullaan Pohjan miehiltä Katariina Korkmanin johdolla.

Tavataan tilaisuudessa

Nyyperi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...