tiistai 29. syyskuuta 2015

Toivotaan, että tämä etenee

Hienoa! Sanomalehti Pohjalainen (29.9.2015), nostaa esille ajankohtaisen asian.

Ehdotuksia John Wickströmin muistamisesta alkaa kuulua useammaltakin taholta. Toivotaan, että asia saa kannatusta virkamiesten ja päättäjien keskuudessaVaasan kaupunginteatteri, John Wickströmin elämä, Jorma Tommila & Ville Härkönen. Kuva: Jyrki Tervo

Vaasan kaupunginteatterissa esitetään parhaillaan John Wickströmistä kertovaa näytelmää.

Asukasyhdistys kiirehtii Wickströmin muistamista 

TERHI EKOLA
VAASA Teollisuusmies John Wickströmille pitäisi nimetä melkoisen pikaisesti katu tai muu kaupunkitila Vaasaan. Tällaista esittää Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry.

– Ehdotamme, että kaupunki selvittää mahdollisuutta nimetä katu tai muu kaupunkitila vaasalaisen moottoriteollisuuden "isälle" John Wickströmille, kirjoittaa yhdistyksen puheenjohtaja Aimo Nyberg kaupungille toimitetussa kirjeessä.

Yhdistyksen mielestä on tärkeää, että Suomen 100-vuotisjuhlien aikana Vaasassa on valmiina Wickströmille nimetty katu tai muu kaupunkitila.

– Esimerkiksi Wasa Station -kenttä voitaisiin nimetä John Wickström -aukioksi, Nyberg ehdottaa. Toisaalta moni muukin paikka voisi olla hyvä.

– Myös Olympiakorttelin seutua voisi harkita, sillä sen tietämillä on ilmeisesti jäljellä vielä jotain vanhasta moottoritehtaasta.

Yhdistys ei kuitenkaan pidä tiukasti kiinni mistään tietystä paikasta. Nybergin mielestä myös teatterinjohtaja Erik Kiviniemen ajama Wickströmin muistomerkkihanke on kannatettava.

– Asukasyhdistyksen ideana on lähinnä se, että Wickströmin muistaminen tulee vireille. Kaupungin virkamiehet ja päättäjät selvitelkööt mahdollisuuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...