tiistai 8. syyskuuta 2015

Pyöräilijöitä voisi sakottaa

Asko Halme:
Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksen hallituksen jäsen, varapj.

Polkupyöräilijät nykyään lakia rikkoen häiritsevät/terrorisoivat sekä jalankulkijoita että autoilijoita.

Kuten aikaisemmin olen todennut ei Seppo Sanaksenahon ansiosta rakennettuja pyöräteitäkään viitsitä käyttää. Kun astuu Raastuvankadun kerrostalon ulko-ovesta jalkakäytävälle voi joutua pyöräilijän törmäyskohteeksi. Pyöräilijöitä tulee katuaukion leveydeltä kolme rinnakkain: oikeaoppisesti ensimmäinen pyörätiellä, seuraava autojen ajoradalla ja kolmas kadun väärällä puolella jalkakäytävällä.

Puistokatujen sorakäytävillä vähemmän liikennettä, nivelrikkoisille vanhoille kävelijöille kovaa asvalttia terveellisempi alusta ja koirien pissattajille sopivaa lähimaastoa. Tietysti voisi ajatella näitä pyöräteiksikin. Silloin kuitenkin pitäisi risteyksiin rakentaa pyöräilytunnelit.

Nykyään pyöräilijät lakia rikkoen ajavat jalkakäytävältä suojateitä pitkin kadun toisen puolen jalkakäytävälle. Puistokadun jatkeelle risteyksen jälkeen siirtyvä pyöräilijä huristelisi kolmen suojatien yli ja sotkisi liikennettä perusteellisesti.

Kun nyt hallitus nostanut sakkoja saisivat lopulta puuttua polkupyöräterroristeihinkin. Ainakin Vaasassa rahaa kertyisi.

Kuva: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...