sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kalaa ja leipää

Siika- ja silakkamarkkinat Vaasan sisäsatamassa lauantaina kuuluivat tottakai viikonlopun ”kauppareissuumme”. Tällä kertaa haaviimme tarttui sekä purkkikalaa, että tuoretta savusiikaa, ja perusherkkuamme eli silakkaa.

Toki käymme vaimon kanssa silloin tällöin ihan itsekin litkalla silakkaa nostamassa Raippaluodon sillalta, mutta nyt pääsimme helpommalla suosimalla perinteistä vaasalaista syystapahtumaa.

Tapahtuman järjestäjät ja tuotteiden myyjät onnistuivat taas mielestämme oikein hyvin. Väkeäkin oli  ihan sopivasti. On hienoa, että Vaasassa on näitä kalamarkkinoita, keväällä ja syksyllä. Suoraan veneestä kalaa myyviä kalastajia toki kaivattaisiin, kuten ennen vanhaan…Kuvat: Aimo Nyberg, 5.9.2015. Voissa paistettua silakkaa ja aitoa pettuleipää.

Pettuleivän tekovaiheista saimme kuulla valmistajalta perinpohjaisen selostuksen.

Elämme Suomessa, maassa, jossa saadaan vain yksi viljasato vuodessa vehnää, ruista jne. Tästä huolimatta olen vakuuttunut, että meillä kyllä vielä riittää leipää myös jaettavaksi muualta tänne tuleville. Hädänalalaisia pitää auttaa, tässä ja nyt.
Ei ole sodan jaloista pakoon lähteneiden ihmisten syytä, ettei heidän asuinseuduillaan voida maata viljellä ja saada satoa jopa 2 - 3 kertaa vuodessa.

Jakamisen aikakausi on täällä. Yhteisvastuun voima on suurempi kuin uskommekaan.

Aimo Nyberg
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...