sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ajatukset, ideat esille

Kuva: R. Olin
 
Pysyvätkö kaupungit, kuten meidän oma Vaasamme, kehityksen mukana?
Onko kehitys täällä Vaasassakin liian nopeaa, muutokset kovin suuria ja kalliita?

Aikaperspektiivi auttaa ajattelemaan asiaa. Millainen Vaasa oli sukupolvi, kaksi tai kolmekin sukupolvea sitten? Näiltä ajoilta on valtavasti valokuvia, ja muutosta voi ihmetellä albumeja selailemalla tai surffailemalla nettikuvien sivustoilla. Vaasa-aiheisiakin löytyy jo useita.

Enemmänkin saisi olla esillä vertailevia kaupunkikuvia, siis ennen ja nyt kuvamateriaalia.

Suosittelen kaikille vaasalaisille tällaista harrastusta. Etsitään jokin vanha postikortti Vaasasta, tunnistetaan paikka, ja käydään siellä kameran kanssa. Kuvataan alue monipuolisesti, otetaan useita kuvia, myös lähikuvia yksityiskohdista. Jos on mahdollista löytää lähes identtinen kuvakulma, niin sekin kannattaa ottaa, mutta ilman sitä saa aikaiseksi upean ennen ja nyt dokumentin.

Näitä sitten vaan jakamaan, julkaisemaan. Esim. tällä ylläpitämälläni asukasyhdistyksen sivustolla tällaisille kuville annetaan todella suurta arvostusta!

Tulevaisuus tulee, yksilöistä ja heidän toiveistaan huolimatta. En usko, että kenenkään yksittäisen ihmisen tahto riittää yksin muovaamaan tulevaisuuden ratkaisuja missään päin maailmaa. Rahaa ja valtaa käyttävät pyrkivät ratkaisemaan asioita mieleisellään tavalla. Tottakai näin on edelleen.

Demokraattisissa yhteiskunnissa ollaan kuitenkin jo pitkällä myös tavallisten ihmisten mielipiteiden kuulemisessa ja huomioonottamisessa. Valtapyramidi on nyt erilainen kuin Egyptin faaraoiden aikaan. Ei kokonaan ylösalaisin käännetty, vaan vertauskuvaksi voisi ottaa ennemminkin - tiimalasin, jossa hiekka tai suola valuu edestakaisin, kun asianosalliset suunnittelun edetessä ottavat oikeudekseen käännellä ”aikakelloa” saavuttaakseen itselle parempia tuloksia.

Lähdetään mukaan!

Nyt Vaasassa annetaan mahdollisuus tulla mukaan suunnittelutyöpajaan. Eli ei muuta kuin ideat mukaan ja yksin tai yhdessä suunta kohti kahvitarjoilua ja keskustan osayleiskaavan suunnittelutyöpajaa.

Nähdään siellä!

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.


Tervetuloa osallistumaan Vaasan keskustan osayleiskaavan suunnitteluun!

 - See more at:

Osayleiskaavaan liittyvä suunnittelutyöpaja järjestetään kirjaston Draama-salissa torstaina 24.9 klo 17.30–19.30.
Tilaisuudessa esitellään kaavan tavoitteet, selvitykset ja alustavat suunnitelmat. Työpajassa pohditaan keskustan kehittämistä lähtötietomateriaalin pohjalta.
Tilaisuus on avoin kaikille. Kahvitarjoilu.

Lisätietoja antaa: Emma PitkäjärviEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...