torstai 1. lokakuuta 2015

Nyt on päästy vauhtiin!

Vaasan kaupunkisuunnittelussa on nyt hurja työtahti päällä. Moni sanoo, että jo on aikakin. Joka tapauksessa Vaasan yleiskaava 2030 on ollut lainvoimainen jo jonkun aikaa. Nyt tehdään jo mm. keskustaan osayleiskaavaa. Tästä saimme kuulla viikko sitten pidetyssä työpajassa kirjaston Draama-salissa.

Pari viikkoa sitten oli samassa paikassa kaikilla mahdollisuus tulla kuulemaan ja keskustelemaan entisen linja-autoaseman korttelin, siis Wasa Station -hankkeen etenemisestä.

Nyt, tänään torstaina 1.10.2105 on jo siis kolmas tilaisuus kirjaston Draamasalissa. Tätäkään ei kannata jättää väliin. Vaikka on itsestään selvää, ettei tavallisten kuntalaisten ole näihin kaikkiin asioihin mahdollista perehtyä näin nopealla aikataululla. Kannanottaminen on silti sallittua, muttei mitenkään pakollista. Pelkkä uteliaisuuskin riittää syyksi tulla paikalle.

Oikein tai väärin, mutta näiden kaava-asioiden esillepanot ja kuuluttamiset tällä tavalla mahdollisimman lyhyillä esilläoloajoilla, sekä kuulemistilaisuuksista ilmoittamiset tällä tavalla jopa yhden päivän varoitusajalla (kuten tänään) täyttänevät nykylain määräykset, mutta ovat omiaan vieroittamaan kansalaisia mahdollisuudesta olla aktiivisia vaikuttajia omassa asuinympäristössään.

Vielä hurjempaa voi jatkossa olla tulossa. Suunnitteilla on ymmärtääkseni vieläkin ”sujuvampaa käsittelyä”, kunhan maan hallituksen lainsäädäntötyö pääsee todella vauhtiin. Nykykäytännön kun sanotaan olevan liian hidasta, ja mahdollistavan kaikenlaiset turhat valittamiset ja jopa tahalliset kiusanteot. Ehkä tätäkin on ollut, - ei varmaankaan ole savua ilman tulta tässäkään asiassa.

Tänään siis taas mukaan suunnittelutyöpajaan!

Lainaus kaupungin sivuilta www.vaasa.fi (etusivun alalaidan KUULUTUKSET)

KUTSUJA

Tervetuloa osallistumaan keskussairaalan alueen asemakaavan suunnitteluun!
Keskussairaalan ja Hietalahden Villan sekä Bragen alueen asemakaavan muutokseen liittyvä suunnittelutyöpaja järjestetään kirjaston Draama-salissa tänään torstaina 1.10.2015 kello 17.30–19.30.

Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan Palosaaren torin suunnitteluun! Kaavoitus esittelee torin suunnittelua ja kerää mielipiteitä Palosaaren torilla torstaina 8.10.2015 kello 18.00.

Kaavoituksen yhteystiedot: Posti: Vaasan kaupunki / kaavoitus, PL 2, 65101 VAASA
Käynti: Kirkkopuistikko 26 A, toinen kerros
Internet: www.vaasa.fi/kaavoitus
Sähköposti: kaavoitus@vaasa.fi
Puhelin: 06 325 1160

Vaasa 1.10.2015 Kaavoitus
 - See more at:Keskussairaalan alue sekä Hietalahden Villan ja Bragen alue (ak0989)


Asemakaavan ja tonttijaon muutokset koskevat aluetta, jolla sijaitsevat Vaasan keskussairaala, Kustaanlinnanpuisto uimaloineen, Kauppapuistikon jatkeen liikennealuetta sekä Hietalahdenpuisto, jossa sijaitsevat muun muassa Hietalahden Villa ja Bragen ulkoilmamuseo.

Luonnokset liitteineen ovat nähtävänä kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla.

Luonnoksista voi esittää mielipiteitä kaavoitukselle 1. – 15.10.2015.

Lakiviitteet: maankäyttö- ja rakennuslaki 62 § ja maankäyttö- ja rakennusasetus 30 §

- See more at:

Alueen asemakaavamuutoksen taustalla on keskussairaala-alueelle kohdistuva merkittävä täydennysrakentamispaine.

Tietojen koonti: Aimo Nyberg, VKA ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...