perjantai 23. lokakuuta 2015

Maailman päivä -tapahtuma

Maailman päivä -tapahtuma 

Vasa övningsskolalla lauantaina 24. lokakuuta kello 12–15.

Lauantaina 24. lokakuuta eli YK:n päivänä Vaasassa järjestetään Maailman päivä -tapahtuma. Seitsemättä kertaa järjestettävän, kaksikielisen tapahtuman ohjelma sijoittuu tällä kertaa Vasa övningsskolan tiloihin.

Kaikille avoimen tapahtuman järjestävät erilaiset Vaasan seudulla toimivat kansalaisjärjestöt, jotka esittelevät toimintaansa päivän aikana.

Erikoista tämän vuoden tapahtumassa on YK:n 70-vuotisjuhlavuosi. Tämän kunniaksi Vaasan Martat ry tekee kakun YK-liiton lanseeraamasta reseptistä kaikille nautittavaksi.

Vaihtuva teema. Maailman päivällä on ollut eri teema joka vuosi, ja tänä vuonna se on monikulttuurisuus ja etniset suhteet.

Maailman päivän koordinaattorit Nadja Zhandr ja Harri Niskanen kertovat päivän sisältävän paljon ohjelmaa kaikenikäisille.

– Tapahtuma alkaa Kirsti Enebergin juhlapuheella. Sen jälkeen ohjelmassa on musiikkia ja tanssia maailmalta. Lisäksi Miraseura ja Majak tarjoavat kahvia ja somalialaisyhdistykset tuovat sambusaa, joka on afrikkalainen herkku.

– Tapahtumassa on myös lapsille tarkoitettuja työpajoja, joissa he voivat kirjoittaa unelmansa pilvien sisään. Lasten unelmat esitellään päivän aikana yleisölle. Pakolaistyö on tapahtumassa suuressa osassa, mikä on tärkeää uusien turvapaikanhakijoiden takia, Niskanen kuvailee.

Iloinen tapahtuma. Tapahtuma jatkaa kesän We have a dream -mielenosoituksen teemalla, mutta kuitenkin ilman mielenosoituksia. Maailman päivä -tapahtumassa käsitellään rasisminvastaista toimintaa.

– Vetonaulana on aina ollut se, että päivän toiminnassa saa olla itse mukana. Päivän aikana esimerkiksi tanssiesitysten lisäksi luvassa on myös yhteistanssia, Niskanen kertoo.

Kokeneet koordinaattorit odottavat positiivisin mielin tulevaa viikonloppua.

– Meillä on aina ollut hauskaa, ja joka kerta noin parisataa ihmistä saapuu paikalle. Tapahtuma kestää muutaman tunnin, joten ihmisiä tulee ja menee edestakaisin, Zhandr kertoo.

Suunnittelu aloitettiin muutama kuukausi sitten rauhalliseen tahtiin. Neljä suunnittelukertaa on nyt pidetty, ja vähitellen tapahtuma on saatu kasaan.

– Tärkeintä on, että kaikki menee tälläkin kertaa hyvin ja ihmiset viihtyvät, Zhandr toivoo.

Maailman päivä -tapahtuma järjestetään Vasa övningsskolalla lauantaina 24. lokakuuta kello 12–15.

Tiedote: Milja Lammi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...