perjantai 23. lokakuuta 2015

Mietipä tätä

Postiluukut ja -laatikot täyttyvät monenkirjavista mainoksista, katalogeista ym, ilmaiskupongeista jne. koska me maksamme ne, -niiden tekemisen, jakamisen, poiskuljetuksen paperikeräyslaatikoista. Maksamme tämän mainostettavien tuotteiden hinnoissa. Näin maailmamme pyörii!

Vapaaehtoistyötä tekevät yhdistykset, yksittäiset ihmiset, sen sijaan tiedottavat tapahtumistaan lähes pelkästään lehtien ilmaisilla tapahtumakalenterisivuilla! Ja parhaimmillaan myös netissä, sosiaalisessa mediassa. Näin on kait siksi, etteivät tuotteet ole kaupallisia, joidenka hintaan mainoskuluja voisi lisätä.

Kolmannen sektorin toimijoita toivotaan kovasti apuun monissa asioissa. Tämä on hienoa, tähän suuntaan on oikeasti hyvä edetä. Meidän on otettava vastuuta toinen toisistamme enenevässä määrin, sillä globaalit ja paikalliset ongelmat sen kuin vaan lisääntyvät ja monimutkaistuvat.

Myös asukasyhdistystoiminta, kuten oman yhdistyksemme eli Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n koko toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön.

Minusta on alkanut tuntua, milteipä päivä päivältä voimakkaammin, että elämme selkeästi eräänlaista aikainkäännettä, murrosta, jossa suuret muutokset erityisesti ihmisten kanssakäymisessä johtavat globaaleissa mittasuhteissa aivan uuteen maailmaan ja aikakauteen.

Jos historia jatkuu, tulevat sukupolvet antanevat tapahtumien kululle kuvaavia nimiä.

Huonojakin vaihtoehtoja ihmiskunnalla voi olla edessään, pahimmillaan jopa katastrofaalisia. Myönnän toki, että pessimismille ja kyynisyydelle on helppoa antaa periksi. Silti sanon: luotetaan toisiimme, uskotaan ihmiseen!

Jokapäiväisessä arjessamme, pienissä ympyröissämme meidän jokaisen asenne ratkaisee.

Vapaaehtoistyötä tekevät lähimmäisemme, pienet ja suuremmatkin yhdistykset ja järjestöt, ovat tänä päivänä kaikki yhdessä jotain todella merkittävää. Haluan uskoa siihen, että ihmiskunta voi katsoa luottavaisena eteenpäin. Pienet toivon pilkahdukset näkykööt silmissämme.

YK:n päivä 24.10. muistuttaa meitä jokaista yhteisvastuusta koko ihmiskunnan, ja koko planeettamme puolesta.

Vaasastakin löytyy monenlaista tapahtumaa. Niistä voi löytää mainontaa ainakin netistä. Laitan tähän blogiin tietoja ainakin näistä kahdesta tilaisuudesta:

1. Maailman päivä -tapahtuma Vasa övningsskolalla lauantaina 24. lokakuuta kello 12–15.

2. Värikäs hyväntekeväisyyskonsertti, Syysrapsodia, Tansaniassa tehtävien projektiemme hyväksi @ Ritz, Kirkkopuistikko 22, sunnuntaina 25.10. klo 16 

(katso erilliset blogikirjoitukset, heti tämän jälkeen)


Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.
Yhteistyöllä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...