torstai 22. lokakuuta 2015

Kohti juhannusta mennään

Kuva: AN. Toivotaan, että ensin saadaan kunnon luminen talvi, ja hiihtoladut "entiseen hyvänajanmalliin" yli Sundominlahden!

Kun kesä tulee, tulevat takuuvarmasti myös merimetsot jo valtaamilleen saarille. Suvilahti, Juckasgrunnan, Onkikari…

Eivät nämä merimetsot, ruotsiksi skarvar, ehkä ole tämän päivän isoimpia ongelmia, tai esillä pidettäviä asioita yleensäkään.

Siinä mielessä kuitenkin tärkeä asia, että kyseisen lajin nopea leviäminen uusille alueille on yllättänyt kaikki tahot. Eikä ongelmaan puututa.

On tosiasia, ettei EU-tason suojelustatuksen omaavalle lintulajille voida mitään, ainakaan toistaiseksi, ilmeisen suurista haittavaikutuksista ja ongelmista huolimatta.

Päätöstenteon karkaaminen pois ihmisten omasta lähipiiristä, omasta kunnasta ja oman maan lainsäädännöstä, aiheuttaa ymmärrettävästi todella suurta vastustusta, katkeruuttakin. Asiassa kuulee hyvinkin usein mielipiteitä, joissa ratkaisuiksi tarjotaan laittomia toimia. Tällaiseen ei tietenkään kenenkään pidä yllyttää.

Asiasta ehkä eniten "meteliä pitänyt" poliitikko on vaasalaisten asialla muutenkin vahvasti vaikuttava europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Laitan tähän loppuun linkin Nicke Torvaldsin kotisivuille.

Katso sivustolta asiaan liittyviä artikkeleita, käytä hakusanaa ”skarvar”
http://nilstorvalds.fi/?s=skarvar&submit=SÖK&lang=sv

Katso myös video suomeksi:
http://nilstorvalds.fi/fi/nils-torvalds-suomen-merimetso-ongelmasta/

Odotan mielenkiinnolla lisää yhteydenottoja, linkkejä tai viranomaisten kannanottoja asiaan liittyen.

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...