maanantai 19. lokakuuta 2015

Viikon paussi

Syyslomaviikko meni ihan mukavasti, kauniissa syyssäässä ulkoillen, ja kotona vaan oleskellen.

Vaasassa on tänä vuonna saatu todella nauttia hienosta, aurinkoisesta syksystä!

Tällä kertaa koululaisilla ja meillä opettajillakin oli lomaa ihan koko viikko, mikäs sen mukavampaa.

Nyt sitten takaisin töihin ja arkirutiineihin. Pimeät ajat ovat edessä, mutta tulee se joulunaika ja valo, kun sen aika on.

Pidin viikon paussin myös tästä harrastuksesta eli blogijuttujen kirjoittamisesta. Nyt tekee taas mieli tehdä juttu silloin tällöin, kun aiheita ilmenee. Aamuisin, iltaisin näitä sivuja on ihan mukava naputella. Toisinaan juttu lähtee jostain valokuvasta, tai vaikkapa lehdestä luetusta uutisesta, tapahtumasta. Joskus toki keksin ”tärkeän” aiheen ihan itsekin. Muidenkin sivustoja ja somea seuraan kohtuullisesti, vaikka läheskään kaikkeen ei tule reagoitua. Ehkä sitten eläkkeellä, jos aikaa olisi silloin enemmän.

Tämän blogin ylläpitoon liittyy myös asukasyhdistyksemme eli Vaasan kantakaupungin asioiden ibformointia, ja asukasnäkökulmien esiintuominen, monenlaiset pohdinnat vähän asiasta kuin asiastakin. Näkökulmien esittäjiä vaan on liian vähän.

Siispä, miten olisi, jos esitän kainon toiveen, että näitä blogijuttuja kirjoittaisivat useammat kuin nyt. Näkökulman soisin olevan myös entistä moniarvoisemman. Ts. toisten ajatuksia kunnioitetaan, ja omat näkemykset perustellaan, ja ollaan myös valmiina vuoropuheluun.

Lupaan, että kaikki omalla nimellä kirjoittavat saavat juttunsa läpi.

Pieniä juttuja, kuvia siis toivotaan!

Arvoisa tämän blogin lukija, - satunnainen tai säännöllinen lukija. Tule mukaan tekemään tästä sivustosta parempi ja monipuolisempi. Tänne tarvitaan juttuja juuri tämän hetken tärkeistä asioista, myös mielenkiintoisia keskustelun avauksia, hauskojen ja erityisesti positiivisten asioiden esiintuomista. Tämä blogi on avoin, ja kaikenlaisten Vaasaan liittyvien kirjoitusten ja kuvien julkaisukanava.

Yhteys ylläpitoon sähköpostilla: aimonyberg(at)gmail.comKuva: Aimo Nyberg, 18.10.2015. Tiklaspuistossa oleva Peikko ja Impi -patsas.

Tämä pian jo sata vuotias patsas on saatu vihdoin ”kuiville”. Patsas oli jo kallistumassa uhkaavasti, ja nyt se on saatu tulevalle alustalle, arvokkaalle kivetykselle. Myös penkkejä on tullut sen ympärille. 

Piakkoin valmiiksi tuleva Tiklas-puisto kokonaisuudessaan on ehdottomasti kävelyretken arvoinen.

Kaupungin ja seurakunnan satsaukset alueen kunnostukseen ansaitsevat meiltä vaasalaisilta suuret kiitokset!

Aimo, kuvisope


Wasapediassa kertotaan ko. patsaasta näin:

Sijainti: Tiklas-puisto Tekijä: Elias Ilkka. Valmistui: 1917 Kauppaneuvos Frithiof Tikanojan lahjoitus kaupungille v 1959. Valmistumisestaan v 1917 oli veistos ollut Tikanojan kesäasunnon Meriniemen puistossa. Patsaan hoito-ohjeen mukaan peikon tulee antaa sammaloitua, mutta neito tulisi puhdistaa säännöllisesti. Kuvanveistäjä Elias Ilkkan (1889-1968) Peikko ja Impi on 2 m korkea harmaagraniittinen veistos esittää peikkoa, joka ahdistelee kaunista neitoa. Jalustassa on uurrekaiverrettu kullattu teksti: ELIAS ILKKA: PEIKKO JA IMPI 1917 Aihe on Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...