torstai 7. syyskuuta 2023

Vaasassa Suomen parhaiten hoidetut viheralueet

 

Totta on – tämän voi todeta omin silmin!

Tämä uutinen ei itse asiassa minua yllätä. Vaasa on kautta aikain ollut kauniiden hyvin hoidettujen puistojen ja upeiden puistikoiden kaupunki. Osaavia ammattilaisia Vaasassa on aina ollut ja on tälläkin hetkellä melkoinen tiimi toteuttamassa ideoitaan. Ja jopa poikkeuksellisen kustannustehokkaasti, kuten alla olevasta linkistä ilmenee.

On onnittelujen ja kiitoksen paikka! Ja menestyksen toivotukset jatkoonkin, intoa pitää tasoa yllä tulevina vuosinakin!

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/vaasassa-suomen-parhaiten-hoidetut-viheralueet/?fbclid=IwAR3Loo3yKee7cYvdPz8MDKykML-pjXLvPZ30u6ioBTtNpWyZGaQ1U2O7Guk 


Vaasassa Suomen parhaiten hoidetut viheralueet

Julkaistu: 7.9.2023

”Vaasa nousi kärkipaikalle viheralueiden hoidossa valtakunnallisessa asukastyytyväisyyskyselyssä. Vuosittain tehtävässä kyselyssä selvitetään asukkaiden tyytyväisyyttä asuinpaikkansa yhdyskuntateknisiin palveluihin.

Viheralueet käsittävät puistojen ja puistikoiden lisäksi muun muassa taajamametsät, leikkialueet, koirapuistot, pienvenesatamat ja osan lähiliikunta-alueista. Vaasassa asukastyytyväisyys on näiden osalta ollut jo vuosia Suomen kärkitasoa. Aina tilanne ei ole ollut näin ruusuinen.

– Kuntien välistä vertailua on tehty jo 90-luvun puolivälistä ja Vaasassa tutkimukseen osallistuttiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Silloin oltiin puistojen osalta sijalla 22 eli lähes viimeinen, metsäpäällikkö Timo Jousmäki muistelee.

Siitä lähtien toimintatapoja on kehitetty systemaattisesti joka vuosi.

– Ykkössijan taustalla on pitkäjänteinen työ, jossa on käytetty kaikki ne pienetkin resurssit, joita meillä on ollut. Upeat viheralueet ovat Vaasan valtti ja on hienoa nähdä, että myös asukkaat arvostavat niiden eteen tehtyä työtä, Jousmäki jatkaa.” (lue kirjoitus kokonaan yllä olevasta linkistä)

 


 

Kuvituskuva: AN

Lue myös blogikirjoitus 2. elokuuta 2023 Kukkien väriloistoa

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2023/08/kukkien-variloistoa.html 

 

Aimo Nyberg
Kaupunki- ja luontokuvaaja
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...