torstai 21. syyskuuta 2023

Eiköhän mennä liftille!

 

 

Kuva: AN

Nykyisen nimen Vaasan busseille ehdotti Nancy Seppänen. Nimen ja bussien väritkin saimme jokunen vuosi sitten valita yleisöäänestyksellä. Liikennöitsijääkin on jo ehditty vaihtaa. Kritiikkiäkin tästä kuultiin aika lailla, mutta ilmeisesti homma pelaa nyt ihan hyvin. Joukkoliikenteeseen Vaasassa halutaan satsata, toiveena on vähentää henkilöautojen käyttöä. Tällaisilla tempauksilla halutaan saada ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen.

 

Auton vapaapäivä 22.9.2023

BUSSEILLA ILMAISEKSI – vaikkapa vaan huviajelulle!

Katso netistä lähin pysäkkisi, bussien reitit ja linjojen numerot.

Eikä muuta kuin menoksi vaan!

https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/liikenne-ja-kadut/joukkoliikenne/bussiaikataulut-ja-reitit/

 
Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

Hyppää ilmaiseksi bussin kyytiin 22.9.

Auton vapaapäivänä 22.9. Lifti-bussit ovat veloituksetta asukkaiden käytössä koko päivän aamusta iltaan, mukaan lukien seudullinen linja 30. Tarjous ei koske palvelubusseja.

– Haluamme kannustaa kaikkia kestävään liikkumiseen ja käyttämään paikallisbusseja pienellä kynnyksellä. Nyt onkin hieno mahdollisuus tutustua Liftin aikatauluihin ja reitteihin maksutta, kertoo joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund.

 

European Mobility Week

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen.

Liikkujan viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja juhlistavat pysyviä toimia, joilla ne edistävät kestävää liikkumista. Teemaviikko päättyy perinteeksi muodostuneeseen Auton vapaapäivään 22.9.

Liikkujan viikkoa vietettiin Euroopassa ensimmäisen kerran vuonna 2002, jolloin mukana oli 300 kaupunkia. Suomessa Auton vapaapäivää on vietetty vuodesta 2000 ja Liikkujan viikkoa vuodesta 2003 lähtien.

Kampanjan virallisia osallistujia ovat kunnat ja kaupungit, mutta tempauksia ja tapahtumia ovat tervetulleita järjestämään kaikki innokkaat, kuten seurat ja yhdistykset. Liikkujan viikko on erinomainen tapa nostaa liikkumisen kestävyyttä ja taloudellisuutta esiin myös työyhteisöissä ja kouluissa.

 

Kuva ja tekstin jako Aimo Nyberg

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...