tiistai 5. syyskuuta 2023

Olimme radiossa Vaasan Kirkkopuistosta kertomassa

 

Päästiin ääneen Radio Suomi Pohjanmaan lähetykseen, jossa aiheena olivat puistot

Vaasan upeat puistot ovat keitaita, jotka jäävät monelta huomaamatta

https://areena.yle.fi/podcastit/1-66669138 

 

Kuva ja tekstilainaus

 

 

Kuva: AH

”Moni kiireessä paahtava kaupunkilainen ei aina tule huomanneeksi, millaista nähtävää ja koettavaa oman kaupungin puistot voivat tarjota. Vaasankin kokoiseen kaupunkiin niitä mahtuu melkoisesti ja myös keskustaan upeita ja historiallisia sellaisia. Liian usein kiireessä syystä tai toisesta emme tule huomanneeksi "metsää puilta" ja juuri puistojen kanssa käy helposti niin. Vaasassa niitä on muuten jopa 150 hehtaarin verran. 

Vaasalaispariskunta Marja-Liisa Kaski ja Aimo Nyberg ovat tässä suhteessa piristävä poikkeus. He molemmat ovat jo opettajantöistään eläkkeellä ja aikaa oman kotikaupungin havainnointiin arkkitehtuurista taiteeseen ja maisemiinkin heillä riittää. Aimo Nyberg on pitänyt myös jo vuosia Vaasa ennen ja nyt-nimistä Blogia. 

Toimittaja Antti Haavisto kävi tapaamassa heitä yhdessä puistossa, jonka historia on jo yli 150-vuoden mittainen. Se on aivan Vaasan keskustasta löytyvä Kirkkopuisto, jota kutsutaan myös Kaupungintalon puistoksi.” 

 

 

 

Antti Haavisto teki meidän kanssamme haastattelun, jossa saimme kertoa ja mainostaa Vaasaa – kumpikin omista lähtökohdistamme.  Vaimo siis biologian ja maantiedon lehtorin näkökulmasta ja minä kuvataiteen ja paikallishistorian kantilta asioita katsoen.

 

 

Haastattelu tehtiin sisätiloissa, eikä aidosti paikan päällä Kirkkopuistossa. Syynä oli kova sade. Haastatteluhuoneeksi järjestyi Pharmacy House Café and Bakeryn kabinetti eli siis entisen Kirkkoapteekin huone. Olimme erinomaisella paikalla. Kirkko ja puisto suoraan silmiemme edessä!

Yrityksen fb-sivu (tästä mainoksesta ei tämän sivuston ylläpito hyödy mitenkään)

https://www.facebook.com/pharmacyhousecafe/?locale=fi_FI Kuvassa haastateltavat

Kiitos Antti! Oli todella mielenkiintoinen päivä. Ensin tehdä tämä haastattelu, ja sitten kuunnella se radiosta iltapäivällä.

Podcast on kuunneltavissa yllä mainitussa osoitteessa toistaiseksi.

Kuvat ja tekstin koonti Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...