sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Edvin Hevonkosken syntymästä 100 vuotta, kuvat 1

 

Edvininpolun Perinneseura järjesti hienon juhlan ITE taiteilija Edvin Hevonkosken syntymän 100-vuotispäivänä 3.9.2023 Edvinipolun Korsukylässä Aleksis Kiventiellä Asevelikylässä.

Perinneseuran puheenjohtajan Tarmo Nevala toivotti tervetulleeksi juhlaan saapuneet ja kertoi mistä seuran toiminta on lähtenyt liikkeelle, eli Edvin Hevonkoskesta ja hänen intohimoisesta ITE-taiteen tekemisestä ja teosten laittamisesta esille tämän kuntoradan varrelle.

Edvinin tyttären Sirpa Kniivilän puhe oli hieno omakohtainen tiivistelmä isänsä elämästä ja hänen”eläkeläisharrastuksesta” puu-, metalli ym. veistosten tekemisen pakosta eli riemusta.

Vaasan suomalaisen seurakunnan pappina työskennellyt pastori Arto Lehtineva on ollut mukana 30 vuotta Asevelikylän Korsukylän toiminnassa. Häneltä saimme kuulla muistoja niin Edvinistä kuin aktiivisesti toimineesta ja toimivasta miestenpiiristä. Puheensa päätteeksi hän vihki alueella olevan lipputangon, ristin merkillä isän, pojan ja pyhänhengen nimeen, ja muistuttaen kodin, uskonnon ja isänmaan suurista arvoista kansamme voimana ja turvana.

Oli mielenkiintoista saada kuulla myös lipputangon koko tarina – vuodesta 1994 alkaen. Tämän asevelikyläläisten talkoo- ym. yhteistoiminnan historian meille esitti Aino Siltanen. Tärkeää oli muistaa myös puolison, Veikon merkittävä työ kylätoiminnan vetäjänä ja myös aktiivisena toimijana Edvininpolkua kehitettäessä.

Mikko Siltanen ja Korsukuoro esiintyivät kauniissa aurinkoisessa säässä, ja loivat tunnelmaa asiaankuuluvalla musiikilla.

Runonlausuntaa eli Eino Leinon runon Väinämöisen laulu meille esitti Tytti Hyttilä-Huhta. Parempaa valintaa alkavaan syksyyn ja tilaisuuden tunnelmaan ei olisi voinut tehdä! Tytin esitys oli koskettava, vahvan ja osaavan runonlausujan herkkä tulkinta ajattoman kauniista Leinon mestariteoksesta. 

Tämän jälkeen oli kahvitarjoilua ja sen jälkeen vielä Sana on vapaa osuus ja tlaisuuden päättäminen.

 

Kuvia juhlatilaisuudesta

 
 

 
  

Kuvat: AN 3.9.2023

 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Tulossa lähiaikoina: katso myös seuraava blogikirjoitus. Kuvat 2 eli kuvia Edvinin henkilöaiheisia lähikuvia ym. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...