tiistai 24. toukokuuta 2022

Keskiviikkona 25.5. Edvininpolulle

 

 

Vaasan Karjalaseura järjestää

 

 

Kuvalainaus saamastani tapahtuman nettimainoksesta

 

Enemmän tietoa Vaasan Karjalaseurasta saat täältä

http://www.vaasankarjalaseura.fi/ 


Vaasan Karjalaseura on yksi niistä yhdistyksistä, jotka ovat mukana Edvininpolun ”huoltojoukoissa”. Paikkojen siivouksessa, kunnossa pitämisessä, ja myös kantamassa vastuuta siitä, että perinteitä vaalitaan ja viedään eteenpäin.

 

Kummipatsaita

Monet muutkin isommat ja pienemmät yhdistykset ovat ottaneet huolehdittaviksi eli vastuulleen yksittäisiä Edvin Hevonkosken tekemiä ITE-taideteoksia.

 


 

Kuva: AN 12.5.2022. Tämä kansansatuun perustuva kaunis kokonaisuus on Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksen kummikohde.

VKA ry – ICV rf järjestää oman ulkoilu- ja teoksen tervaustapahtuman 14.6. klo 18.00 (säävaraus).

 

Lue lisää Edvininpolusta

Lainaus sivulta

https://asevelikyla.fi/edvininpolku/ 

Edvininpolku on vuosien saatossa kuntopolusta syntynyt ainutlaatuinen Edvin Hevonkosken luoma pysyvä taidenäyttely. Aiheita teoksiin on saatu romaaneista Seitsemän veljestä, Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla sekä runoista ja saduista. Vahvasti esillä ovat myös luonto sekä paikallisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat ja henkilöt. Näyttely käsittää yli sata teosta tai teoskokonaisuutta. Lisäksi alueella sijaitsee Hevonkosken ideoima ja yhdessä veteraanien kanssa talkoilla rakentama korsukylä. Korsukylä on kunnianosoitus rintamamiehille ja -lotille ollen samalla muistutus rauhan tärkeydestä.

Edvininpolku valittiin Suomen parhaaksi taidepuistoksi vuonna 1996.

Nykyään patsaita ja korsukylää ylläpitää Edvininpolun perinneseura ry . Varoja ylläpitoon hankitaan korsukylän tiloja vuokraamalla. Myös muut yhdistykset ja yksityiset henkilöt voivat halutessaan ottaa kummipatsaan hoitaakseen.

 

Kuvia Edvininpolulta

Kohde on yksi minun suosikkikohteistani, jossa olen myös vuosien varrella valokuvannut paljon.

EDVININPOLKU

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/12/edvininpolku.html 


Edvininpolulta kuvia 3

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/06/edvininpolulta-kuvia-3.html 


Katso myös kaksi edellistä saman otsikon blogikirjoitusta 17.6.2021

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/06/edvininpolulta-kuvia-1.html  

ja tämä 18.6.2021

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/06/edvininpolulta-kuvia-2.html Tämän sivuston vaasaennenjanyt missio on tehdä kotiseututyötä, Vaasan seutua tunnetuksi ja näkyväksi. Sivusto on ei-kaupallinen, eikä allekirjoittanut saa mitään hyötyä aineistojen ja kuvien jakamisesta. Mahdollisesta edelleen jakamisesta tulee aina sopia kuva- ym. tekijäinoikeuksien omistajien kanssa.

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...