tiistai 17. toukokuuta 2022

Suvilahden maisemat kutsuvat kävelijöitä!

 

 

Kuva: AN 17.5. 2022

Olimme tänään vaimon kanssa mukana Vaasan seudun senioriopettajien kuukausiretkellä, eli kävelimme osan Suvilahden rantareittiä.

Asiantuntevana oppaanamme oli Vaasa-Mustasaaren oppaiden Eva Reinikainen.

Reitin viimeistelytyöt ovat vielä hieman kesken, mutta jo nyt voi todeta tästä esteettömäksikin tehdystä luontoreitistä tulevan aivan upean.

Virallinen käyttöönotto on Eva Reinikaisen tiedon mukaan kesäkuun puolella, silloin pitäisi reitin varrella olla myös uudet laadukkaat opastaulut! Niissä kerrotaan monipuolisesti sekä historiasta, kuten alueen huviloista, Patterinniemestä ja Kriminsodasta kuin myös luontokohteista, mm. alueella tavattavista lintulajeista jne.

Tämän päiväinen kierroksemme ei ollut ns. kokopitkäkierros, sillä keskipäivän ohjelmamme kuului myös ruokailu Hietalahden Villan uudistuneessa ravintolassa. U-käännös eli paluu kokoontumispaikallemme Suvilahden ostoskeskukseen piti tehdä aikataulullisista syistä Pekka Jylhän veistoksen luona.

Tämä oli innostava kävelyretki kauniissa luonnossa, ehdottomasti. Ja moni meistä päätti tulla uudestaan kesällä, kun kaunis rantareittimme on virallisesti otettu käyttöön. 

 


 

 
 


Kuvat: AN 17.5. 2022.

Alin kuva: Meri ja veden muisti Vaasan Suvilahdessa. Patterinmäentien ja Hevosenpolun välissä olevalla nurmikkoalueella on kuvanveistäjä Pekka Jylhän yksi merkittävimmistä teoksista. Osoite: Patterinniementie 15. Teoksen julkistamispäivä on 16.9. 2011.

 

 

Suosittelen tutustumaan Vaasa-Mustasaari oppaiden palveluihin!

Opastettuja kävelykierroksia löytyy toistakymmentä! 

http://www.vaasamustasaarioppaat.fi/ 


 

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Eläkkeellä oleva kuvataiteen opettaja

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...