torstai 26. toukokuuta 2022

eMuseo-palvelu uudistui

 

 

Kesälomareissaajat löytävät nyt pienetkin museokohteet entistä helpommin!

Lainaus 

https://kotiseutuliitto.fi/emuseo-palvelu-uudistui/ 


eMuseo-palvelu uudistui!

23.5.2022 Uutinen

Kotiseutuliiton paikallismuseoille ja kotiseutukohteille tarjoama eMuseo-palvelu on uusiutunut ilmeeltään ja toiminnoiltaan. Entistä raikkaampi ulkoasu ja sujuvampi käyttökokemus kutsuvat kulttuuri- ja lähimatkailijoita näyttelyihin, historiapoluille ja monenlaisiin perinnekohteisiin ympäri maan. 

Uusiutuneessa eMuseo-palvelussa kohteiden selailu ja haku omalla mobiililaitteella on helppoa ja vaivatonta. Palvelussa on tällä hetkellä mukana lähes 70 käyttäjämuseota tai -yhdistystä, lähes 100 opasta eri kohteista sekä noin 300 reittiä. Koulutuksia palveluun liittyville järjestetään vuoden aikana sekä etänä että lähitapaamisina.

eMuseon uuden ilmeen on suunnitellut Design Marianne Kivimäki ja palvelusta vastaa Momeo Oy.

Tutustu uuteen eMuseoon osoitteessa: 

https://emuseo.fi/ 

Suosittelen tekemään esim. virtuaalisen museokäynnin Laihian kotiseutumuseoon.

 


 

Toki museo ei ole kaukana Vaasasta. Laihia on niin lähellä Vaasaa, 15 min ajomatkan päässä, että sinne tulee aivan liian harvoin lähdettyä. Ohi mennään montakin kertaa vuodessa, mutta paikalliseen, maankuuluun historiaan perehtymiselle ei juuri koskaan tunnu löytyvän aikaa.

Siellä saattaa tehdä mieli pistäytyä, kun on ensin katsonut kuvat ja tekstit eMuseon palvelusta!


Museot Pohjanmaalla

Museoista vielä tämän verran. Alla olevasta linkistä voimme varmaankin itse kukin todeta, että monta museota on vielä tutkimatta, ihan kotinurkillakin!

Katso kohteita Pohjanmaan museoportaalista. Pohjanmaan maakunta on noin sadan museonsa ansiosta Suomen tiheimpiä museokeskittymiä.

http://www.museiportalosterbotten.fi/museot-pohjanmaalla/ 

 

Kuva ja tekstin koonti:
Aimo Nyberg
Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...