torstai 28. lokakuuta 2021

Mustasaaren ja Vaasan kehityksen puolesta

 

 

Mustasaaren kunnanvaltuustolta hieno toimintamalli koko seudulle!

Lehdistä olemme saaneet lukea Mustasaaren kuntapoliitikkojen (RKP, MSK, SDP, KD, PS) mielipiteen ja vetoomuksen kaikille seudun asukkaille olla ja toimia lähettiläinä kehittyvän ja elinvoimaisen tulevaisuutemme puolesta. Mielipide on julkaistu Mustasaaren valtuutettujen tekemän Skellefteån opintomatkan jälkeen. Ruotsin puolella ollaan jo pitkällä uuden akkuteollisuuden käyttöönotossa ja heidän kokemuksensa, neuvonsa ovat takuuvarmasti hyödyksi nyt tälläkin puolella Merenkurkkua.

On hienoa, että yhteistyö toimii Ruotsiin päin ja myös täällä Mustasaaren ja Vaasan kesken. Nyt on ilmeisen hyvät mahdollisuudet siihen, että aiesopimukset Johnson Mattheyn ja Freyrin kanssa toteutuvat ja tuovat suuren mittaluokan investoinnit seudullemme. Giga-Vaasan akkutehtaat ym. niiden myötä tulevat yritykset tarvitsevat uutta työvoimaa jopa tuhansittain. Tämä tulee muuttamaan monta asiaa, myös sen miltä täällä näyttää, millaiseksi etenkin rakennettu ympäristömme muuttuu.  Giga-Vaasa vaikuttaa merkittävästi infrahankkeisiin. Maalla merellä ja ilmassa.

Vaasan keskustassa asuvat ovat pitkään, ainakin jo 15 vuoden ajan halunneet muistuttaa siitä, että Vaskiluodon satamaan on kaupungin suunasta vain yksi tieyhteys: Vaasanpuistikolta yli Vaskiluodon sillan. Ja rautatie Vaasan keskustasta Vaskiluotoon on edelleen sähköistämättä. Vaasan Cityn asukkaiden toive saada Vaasan keskustan kiertävä ohitustie, Vaasan Satamatie eli yhteys satamasta lentokentälle / logistiikkakeskukseen / Giga-Vaasan alueelle Sundomin lahden eteläpuolen kautta on nyt vihdoinkin toteutettava. On ollut ilo kuulla poliitikkojen näin vakuuttavan yhteen ääneen. Vaasalla on tähän ollut valmius jo pitkään, ja jos ja kun nyt myös Mustasaaressa halu asioiden ratkaisemiseen on vahva, tuloksia on mahdollista saada aikaan myös valtion tiehankkeita toteuttamislistoille esittävien ja rahoituksesta päättävien tahojen kanssa. Aikaa tämä toki vaatii vieläkin, pahimmillaan niin kauan, että Giga-Vaasan ja Vaskiluodon voimalaitosten polttoaineita kuljettavat rekat ruuhkauttavat kaupunkimme kaunista keskustaa vielä vuosikymmen(t)en ajan.

 

Jo kaksi vuotta sitten teknisen toimen johtaja Markku Järvelä totesi näin

Pohjalainen (30.10.2019): Vikby-linjaus olisi edullisin toteuttaa

Lainaus

”Vaasan teknisen toimen johtajan Markku Järvelän mukaan tilanne on oleellisesti muuttunut Satamatiestä tehdyn ympäristövaikutusten arvioinnin ja alustavan yleissuunnitelman jälkeen. 

– Wärtsilän hanke ja satama-alueen logistiikkainvestoinnit lisäävät selvästi Satamatien tarvetta. 

Nyt Satamatien tarve on vielä akuutimpi, kun Giga-Vaasa on saatu liikkeelle!

Asialla on kiire, etenkin Vaasan keskustassa asuvien kannalta ajatellen, todennäköisesti myös investointeja alueellemme tekevien suuryritysten toimintaedellytysten vuoksi.

Olkaamme kaikki aktiivisia ja rohkeita lähettiläitä, ihan jokainen meistä ja kaikkialla missä vaikutamme tai tapaamme asioistamme päättäviä poliitikkoja. Olemme oikeasti tärkeitä alueemme puolustajia - kuten Mustasaaren kunnanvaltuuston kannanotossa toivotaan!  

Kansanedustajat, ministerit, mepit – maamme ylimmän tason päättäjät, teille tahdon sanoa vielä tämän: vaikka kaikki voimme olla lähettiläitä, niin ilman teidän peräänantamatonta työtänne, asioiden ajamista maaliin asti, jäämme nuolemaan näppejämme, ja makeat tikkarit viedään muiden suihin. Siis kiitos jo tehdystä työstä, ja menestystä jatkoon, niin koko Suomen kuin oman alueemmekin puolesta.

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n hallituksen jäsen
Pj. 2009–2018

 


 

Vaasa-lehti 27.10.2021 /Tätä mieltä: Mustasaaren kunnanvaltuusto: Olemme kaikki lähettiläitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...