perjantai 15. lokakuuta 2021

Tottesundin kartano

 


 


 Kuvat: AN 9.10.2021

Pohjanmaan historiallisen museon yhdistys teki kotiseuturetken Tottesundin kartanoon viime lauantaina. Meitä oli retkellä mukana lähes bussilastillinen väkeä. Olimme uteliaita näkemään kartanoalueen, ja miltä siellä viime vuosien aikana tehtyjen kunnostustöiden jälkeen näyttää. Ja tietenkin myös paikan palvelut kiinnostivat, nyt ja jatkossa.

 

Ulkoilualue kartanon lähellä ja muut lähikohteet ovat upeita vierailukohteita. Näihin ei meillä tällä retkellä ollut mahdollisuutta lähteä tutustumaan.

Suosittelen tutustumaan Maxmo hembygdsförening r.f. nettisivuihin

https://klemets.fi/ 


Opastukset ja kartanon sisätilojen esittelyt, juhlien järjestelyt, pitopalvelut kannattaa suunnitella ja varata hyvissä ajoin. Sivustolla on myös tietoja ajankohtaisista tapahtumista. 

 

 

 

 


Kuvat: AN 9.10.2021

 

Jean ja Aino Sibeliuksen häät, alueesta tehty uskomattoman hieno pienoismalli, salonkihuoneet pukuineen, astiastoineen, myös sotilashuone ja koko rakennuksen historia kummituksineen kiinnostaa uskoakseni aika monia.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...