torstai 28. lokakuuta 2021

Keskustan peruskoulun rakennukset tulevaisuudessa

 

 

Keskustan tulevaan yhtenäiskouluun liittyen asemakaavaan on tulossa muutoksia

 

Keskustan yhtenäiskoulun asemakaavamuutosten osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä

28.10.2021 – 12.11.2021

Linkki kaupungin sivuille

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/keskustan-yhtenaiskoulun-asemakaavamuutosten-osallistumis-ja-arviointisuunnitelma-nahtavilla/ 

Lainaus

Keskustan tulevaan yhtenäiskouluun liittyen asemakaavaan on tulossa muutoksia keskustan alueella. Nyt nähtävillä olevassa osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kerrotaan, miksi kaavamuutokset laaditaan, miten kaavoitus etenee ja missä vaiheessa niihin voi vaikuttaa.

Vaasan keskustaan muodostuu vuoteen 2026 mennessä uusi koulukokonaisuus suomenkielisen perusopetuksen luokille 1-9. Uuteen koulukokonaisuuteen kuuluvat osoitteessa Kauppapuistikko 22 sijaitseva kiinteistö, osoitteeseen Raastuvankatu 33 rakennettava uudisrakennus sekä Keskuskoulun alakoulu.

Asemakaavamuutos koskee osoitteissa Kauppapuistikko 22 ja Raastuvankatu 29-33 sijaitsevia kiinteistöjä. Korttelissa on tällä hetkellä kansalaisopisto Alman, Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen ja hallinnon tiloja sekä tyhjillään olevia opetustiloja. Kansalaisopisto Alman toiminta jatkuu kaavamuutosten jälkeenkin normaalisti osoitteessa Raastuvankatu 31.

Määritelty koulutontiksi jo vuonna 1855

Kaavamuutosalue on määritelty koulutontiksi jo C.A. Setterbergin laatimassa vuonna 1855 vahvistetussa asemakaavassa. Asemakaavamuutoksen avulla ylläpidetään kouluperinteen jatkumista ydinkeskustassa.

– Valmistelutyön yhteydessä selvitetään alueella olevien rakennusten arvot, ja tavoitteena on säilyttää kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmat kohteet sekä sovittaa täydennysrakentaminen niiden mittakaavaan, kertoo kaavoitusarkkitehti Kati Vuohijoki.

Kaavatyöstä voi antaa palautetta (katso osoitteet yllä olevasta linkistä)

Nyt nähtävillä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman jälkeen kaavaprosessissa ovat vuorossa asemakaavaluonnos, kaavaehdotus sekä viimeisenä asemakaavan hyväksyminen. Kaavoitusta voi kommentoida prosessin kaikissa vaiheissa.

Tavoitteena on asemakaavaluonnoksen nähtäville asettaminen vuonna 2022 ja lainvoimainen asemakaava vuonna 2023. Kaavaprosessin etenemistä voi seurata kaavoituksen verkkosivuilta.

 

Alla olevat kuvalainaukset kaupungin kaavoituksen sivuilta

 Aikaisempi kirjoitukseni aiheesta, lokakuun 5. 2021

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/10/vaasan-keskustaan-yhtenaiskoulu.html 


Uutisen Vaasan kaupungin sivuilta välittänyt: Aimo Nyberg

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...