tiistai 25. toukokuuta 2021

Kuntsi 50 - esillä nyt viimeistä viikkoa

 

 

Kuntsin kokoelma – Kuntsin Säätiö 50 vuotta
13.3.-30.5.2021

Aukioloajat: ti-su 11- 17

 

Eli ehdit vielä käydä, ellet ole näyttelyä nähnyt. Suosittelen lämpimästi! Vaikka useammankin kerran.

Muutamia kuvia ja omat ensiarviomme (22.3.) näyttelystä voit katsoa myös täältä

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/03/kuntsi-50.html 


Lainaus blogikirjoituksestani

Yhteenvetona näyttelykäynnistämme haluamme vaimoni kanssa todeta:

- Jotain tällaista on pitkään jo kaivattukin, - onneksi odotus nyt palkittiin!

- Kuntsin kokoelmasta tähän kattaukseen esille laitetut teokset ovat kaikki vaasalaisittain sanottuna ylihyviä, siis suorastaan erinomaista korkeaa laatua.

- Ja mikä parasta, taideteokset on onnistuneesti saatu ”keskustelemaan keskenään” teospareina ja jopa suurempina kokonaisuuksina. Näyttelytilojen, huoneiden välille on saatu luotua vaihtuvuutta, materiaaleja, teemoja ja tekijöitä taitavalla tavalla rytmitellen.

- Ripustus on osoitus sellaisesta ammattimaisuudesta, jota harvoin pääsee todistamaan. Valojen, varjojen asettelu, teosten ja taustojen väritunnelmat, voima ja herkkyys pääsevät esille kahden kerroksen erilaisissa tiloissa tavalla, johon katsojan tai keskenään keskustelevien näyttelykävijöiden on vaivatonta ja miellyttävää ottaa osaa. Katsottavaa on paljon, muttei yhtään liikaa. Aika kuluu kuin siivillä, huomaamatta.

- Oli ihana nähdä tämä juhlanäyttely, kokea upea taide-elämys! Kiitos kaikille teille, jotka tämän teitte.  

Aimo ja Maisa

 

Pidempiaikainen muisto näyttelystä jää, jos hankkii tämän upean kirjan:

Anne-Maj Salin

SIMON SUOSIKIT
Kuntsin säätiö 50 vuotta

Kustantaja: Maahenki Oy 2020

 

Kirjan kannen skannaus AN

 

Kirja on laadukas, aikaa kestävä historiikki Kuntsin Säätiön puoli vuosisataisesta toiminnasta. Säätiön asiamiehen Anne-Maj Salinin ansiokkaat tekstit dokumentoivat erinomaisesti sen, kuinka merkittävä nykytaiteen kokoelma Vaasassa tällä hetkellä on. Myös kirjan kuvitus on erinomainen, suuresta kokonaisuudesta on esille nostettu suuri määrä tuttuja ja myös harvemminkin nähtyjä teoksia. Kirjaa on miellyttävä ihan vaan selailla, palailla tunnelmiin, ja tarvittaessa siitä löytää dokumentoitua vaasalaista taide-elämän kuvausta 70-luvulta tähän päivään asti.  

Kuntsin kokoelman arvostus on suuri vaasalaisten kuvataiteen ystävien keskuudessa. Laajempaakin kiitollisuutta Simo Kuntsin elämäntyötä taiteen mesenaattina ja Kuntsin Säätiön työtä perinteen ylläpitäjänä ja edelleen kehittäjänä toivoisi. Taiteen ja kulttuurin asema ei ole mitenkään helppo eikä itsestään selvä nykypäivänä.

 

Aimo Nyberg

Kuvataiteen lehtori, eläkkeellä

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...