keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Pesäpallokentän siirto alkamassa

 

Päättäjät ovat sanansa sanoneet. Muutostyöt ovat alkaneet pesäpallokentän huoltorakennusten purkamisella.


 

 

Parin viime vuoden aikana lähellä olevaa sairaalan parkkihallia on korotettu kahdella kerroksella alkuperäisetä korkeudesta. Työt ovat edennyt hitaasti mutta varmasti samalla lailla kuin vieressä oleva sairaalan H-talokin. Sairaalan uudisrakennusta viimeistellään vielä jonkun aikaa, vuoden verran, sitten alkaa olla valmista. Uusi rakennus otetaan käyttöön vuonna 2022.

Sairaalan parkkihallin korotettun osan kattotasanteelle ei vielä autolla päässyt ajamaan. Kävellen sinne kuitenkin jo pääsee. Kävin katsomassa miltä maisemat sieltä näyttävät. Ja samalla katselin nykyistä pesäpallokenttää ja paikkaa jonne sitä ollaan siirtämässä.

 


 

 
 
 
 


Kuvat kuvattu parkkitalon ylätasanteelta 

 


 

Kuvattu Rantareviirin (Vaasan Agility-seuran kenttä) suunasta altaan yli kohti
nykyistä pesäpallokenttää.


Altaan täyttäminen on mitä ilmeisemmin hyvin vaativa työ, aikaa ja rahaa kuluu ennen kuin päästään uuden kentän avajaisiin.

 

Pesäpallokenttä siirretään pois nykyiseltä paikaltaan, koska sairaalaa varten tehdään suora tie moottoritielle jo tehdystä liikenneympyrästä vielä toiseen liikenneympyrään uimahallin eteläpuolelle ja siitä suoraan uuden sairaalarakennuksen edustalle.

Uuden pesäpallokentän/stadionin paikka tulee näillä näkymin olemaan pesäpallokentän mitan verran nykyisestä paikasta merelle päin. Nyt välissä oleva allas siis täytetään, ja mm. Agility-seuran koirien koulutuspaikkana tunnettu tekosaari saa antaa maa-alueensa uudelle ja uljaalle pesiskentälle.

Työt ovat jo alkaneet, aikataulusta en osaa kertoa mitään.

Muistan nykyisen pesäpallostadionin upeat avajaiset. Ohjelmaa oli paljon, ja juhlapuheen piti nyt jo edesmennyt Harri Holkeri.

Niin nämä vuodet ja vuosikymmenet vaan vierähtävät. Kun uudelle tehdään tilaa, on vanhan väistyttävä, - tai ainakin tehtävä jonkinmoinen väistöliike.

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...