keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kiitos kaupungille kirsikkapuista

 

 

Nyt kirsikkapuut kukkivat Palosaarella Onkilahden puistossa!

 


 
 

Kuvat: AN 26.5.2021. Tämä lajike kukkii valkoisen vaaleanpunaisena. 

 

Kukkivat koristekirsikkapuut ovat erityisen kauniita puita! Niiden kevätkukintaa voi nyt ihailla Vaasassakin.

On upeaa, että tallainen hanke toteutettiin viime syksyn aikana, ja että istutukset näyttävät selvinneen hyvin ensimmäisen talven yli.

Kunhan kirsikkapuupuistomme istutukset tästä vuosien mittaan kasvavat ja voimistuvat, niin myös Vaasan kirsikkapuistoon kokoonnutaan aivan varmasti suurin joukoin kuvaamaan kauniita puita – ja ottamaan kuvia itsestämme ja toisistamme taustana kirsikkapuiden hienot ”kukkameret”.

Kauneuden käsitteelle löytyy hyvin monia määrittelyjä, ja jokaisella on oikeus omalta kohdaltaan olla oikeassa. Kauneuden kokemiseen liittyy hyvin usein hetkellinen hurma, joskus jopa hyvinkin lyhyt aika. Kevään ja kesän rajalla valoon ja lämpöön reagoivat kukat herättävät uskoakseni meissä jokaisessa kauneuden, hyvänolon, ilon tunteita. Mitä meidän ihmisten elämä olisi ilman vuodenaikojen vaihtelua ja luonnon ihmeiden kiertokulkua!

 

Hankkeen taustaa

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta ja fb-sivulta (Julkaistu: 28.10.2020)

”60 kirsikkapuuta koristaa nyt Onkilahden puistoa!

Vaasan syntymäpäivän 2.10. kunniaksi asukkaat saivat ehdottaa itselleen syntymäpäivälahjaa: osallistuvan budjetoinnin kokeiluun varatulla määrärahalla toteutetaan kirsikkapuisto, joka oli vaasalaisten Raija ja Vesa Bonon ehdotus. Puut on nyt istutettu Onkilahden puistoon odottamaan kevättä.

Onkilahden puistoon Palosaaren puolelle on istutettu yhteensä 60 kirsikkapuun taimea, kuutta eri lajiketta.

– Monista kuvista tuttua, vaaleanpunaisena kukkivaa rusokirsikkaa istutetaan yhteensä 20. Puistoon istutetaan sekä syötäviä että koristekirsikoita tuottavia puita, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen.

Rusokirsikka ja pilvikirsikka ovat koristekirsikoita, ja syötäviä lajikkeita ovat varjomorelli, fanal, Sikkolan kuulasmarja sekä Huvimajan kuulasmarja.

– Syötävät kirsikat erottaa kyllä hyvin ei syötävistä. Koristekirsikoissa on pienet, siemenmäiset marjat, Roininen kertoo.

Lajikkeita on valittu useampia, jotta puusto on monipuolista ja mahdollisimman moni taimi lähtee kunnolla kasvamaan. Roininen uskoo, että jos taimet selviävät hyvin talven yli, voidaan kirsikankukista nauttia jo ensi keväänä.

Lainaus päättyy

 

Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...