keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Melaniemen Mustikkamaalla 2/2

 

 

Suuren kuvamäärän takia blogikirjoitus Melaniemen Mustikkamaalla 18.5.2021 on jaettu kahteen osaan.

 


 

Vaasan kaupungin sivuilla on hieno esittely Mustikkamaasta (pdf-tiedosto)

https://web.sll.fi/pohjanmaa/vaasa/copy_of_Liite7.Mustikkamaa.Kohdekuvaus.pdf 


 

18.5.2021 iltaretkemme alkoi luontoreitin itäpäästä. Siellä oli heti hyvin näkyvää vallialuetta, sekä Pappilanmäen suuntaan että ulkoilureitille päin. Kuljimme metsäpolkuja pitkin ja tulimme pian radan varteen. Jatkoimme siitä eteenpäin seuraten jonkun matkaa helppokulkuista vanhaa tiepohjaa. Komeita vallialueita löytyi lisää pohjoisosasta.

Vanhaa tasaista tienpohjaa oli helppo kulkea. Polut metsissä olivat paikoin vaikeakulkuisiakin, ja viime päivien sateiden jälkeen myös joiltain kohdin märkiä. Toisaalta juuri kosteikot olivat minulle tämän kuvausretken kiehtovinta kuvattavaa. Sää suosi meitä, aurinko paistoi, vesipinnat olivat tyyntä peiliä upeine heijastuksineen.

Komeat siirtolohkareet, kivivallit matkan varrella ovat aitoa paikallista luontomaisemaa. Sammaleisina, omanlaisine pyöreine ja terävine muotoineen ne ovat auringonvalossa ja varjoissa iättömän kauniita kuvauskohteita. 

 

18.5.2021

KUVIA Vaasan Melaniemen Mustikkamaan metsästä 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 
 


 

 

 

 


Kuvat 18.5.2021 AN

 


Kuvalainaus kaupungin sivuilta. Tällä luontokävely- ja kuvausretkellä olimme vain radan pohjoispuolelle olevalla keltaisella viivalla rajatulla alueella.

 

Luontokuvaus on yksi tämän blogin pääteemoista. Otan mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä kohteista! Kuvausretkiä voimme tehdä myös yhdessä pienellä porukalla.

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

aimonyberg{at)gmail.com

 

Ps. Katso myös edellinen blogikirjoitus.

Kuvien suuren määrän takia kirjoitus oli järkevää jakaa kahteen osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...