sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Mikä on alkuperäinen väri?

 

 

SATAMAVAHDIN KOPPI, "halkomitturin konttori" jne.

Lainaus kaupungin sivuilta: Kulttuurihistoriallinen selvitys – Kalarannan venesataman rakennukset ja rakennelmat

”Pienvenevalkama-alueella pysäköintikentän ja Vaasanpuistikon välisellä nurmialueella on vanha Thor Lagerroosin suunnittelema satamavahdin koppi. Rakennus on hyvin pieni, noin 8 m² laajuinen ja ulkoasultaan melko tarkasti alkuperäisten 1.7.1915 päivättyjen rakennuslupapiirustusten mukainen. 

Vanhimmat kuvat tästä kohteesta ovat mustavalkoisia, eli niistä ei ole apua. Kaupungin toimesta on huoltotoimien yhteydessä tietääkseni vanhoja maalipintoja otettu esiin, ja ainakin ”keltainen kausi” kioskilla on jossain vaiheessa ollut.

Omakohtaisia muistikuvina itselläni on vuodesta 1983 eteenpäin. Ja nekin jo melko epämääräisiä. Kioskilla ei tullut tuolloin pyörittyä, sehän ei ollut mikään jäätelökioski (vai oliko?) Sen tiedän, että Pidä saaristo siistinä -yhdistyksellä oli jotain toimintaa tässä tilassa. Ja jokunen vuosi sitten se oli Potrettikioski, kuvataiteilija Marja Kolu teki kioskissa muotokuvia asiakkaista.  

Tässä kuvapari, jonka toivon herättävän mielenkiintoa. Sinivalkoinen kioski on ollut jo pitkään. Itsekin olen ollut mukana pariin kertaan sitä kunnostamassa näillä väreillä asukasyhdistyksen talkoissa. Maalit ja ohjeet saatiin kaupungilta. Viimeisin kunnostus on tehty kokonaan kaupungin toimesta syksyllä 2019. 

 

 

Ylemmän kuvan ajankohtaa en valitettavasti osaa sanoa. Voi olla 80-lukua tai 90-lukua? Skannattu diakuva/oma arkisto. Alemman kuvan kävin kuvaamassa 9.4.2021.

Jos haluat jakaa omia värimuistelujasi tästä kohteesta, tai kertoa mitä muuta vaan kohteeseen liittyen, voit kommentoida heti tämän blogikirjoituksen alla olevaan Ei kommentteja/ kommenttia kohtaan.
Sama kuva on jaettu myös fb-ryhmään Vaasan kuvia 1900-luvulta. Etsi joko hakusanalla ”satamavahdin koppi,” tai ”halkomitturin konttori”. Toivon, että tästäkin saadaan aikaan vilkasta keskustelua!

Aikaisempi laajempi ja perusteellisempi blogikirjoitukseni tästä Vaasan Kalarannan suojelukohteesta löytyy täältä

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2019/09/siistitty-taas.html


Hyvä lukijani, jos Sinulla vaan riittää intoa, niin tee oma kirjoitus kuvien kera jostain Vaasan liittyvästä ennen ja nyt aiheesta. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää. Omien albumikuvien laittamisella muiden nähtäville voimme piristää tuttuja ja tuntemattomia, tuoda iloa toistemme elämään!

Pidetään yhteyttä

Aimo Nyberg
eläkkeellä oleva kuvisope
aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...