torstai 8. huhtikuuta 2021

Vaasa tarvitsee satamatien

 

 

Todella pitkiä ovat. Vaskiluodosta lähti aamulla taas leveä- ja pitkä erikoiskuljetus. Tuulivoimalan siipiä oltiin siirtämässä sataman varastoalueelta Sundomin kautta jollekin tuulivoimaloiden pystytysalueelle. Näitä on aika lähellä Vaasaa, lähikunnissakin. Valmiina on jo melkoinen määrä, ja lisää tehdään!

Pääsimme vaimon kanssa aamulla seuraamaan, kun kolme erikoiskuljetusrekkaa kääntyi Vaskiluodon öljysataman risteyksessä Sundomin suuntaan. Liikenne oli pysäytettynä molempiin suuntiin, koska kääntyvät rekat juuri ja juuri mahtuivat T-risteyksessä kääntymään. Tällä kohdin ei vielä ole suurta liikenneympyrää, joka helpottaisi ja nopeuttaisi kääntymistä.

Pitkiksi käyneet muun liikenteen jonot molempiin suuntiin päästettiin onneksi jossain vaiheessa ohi.   Olimme tänään menossa vaimon kanssa katsomaan ja kuvaamaan lintuja, ensin Säderfjärdenille ja sieltä sitten Mumsmon satamaan ja vielä Sundominlahden pohjukkaan Bolotiin.

Nämä alla olevat kuvat hitaasti mutta varmasti ohi ajavasta erikoiskuljetusletkasta otin Söderfjärdenin peltojen keskeltä Kiilatieltä, jonne olimme parkkeeranneet automme toiveena onnistua bongaamaan lintulajeja, joita emme ole vielä tänä vuonna nähneet. Ainoa uusi laji tänään oli kuovipariskunta.

Katseeni kääntyi tielle. Näin pitkiä siipiä harvoin näkee. 

 


 
 

 

 


Kuvat: AN, 8.4.2021. On näillä nykypäivän tuulivoimaloilla kokoa. Ajatelkaa, yhdessä tuulivoimalassa näitä siipiä pyörii kolme!

 

Näky sai meidät ajattelemaan taas Vaasan seudun infraa. Vaskiluodon satamalla on erinomainen paikka Suomen läntisellä reunalla. Ja samalla olemme keskellä Pohjolaa. Laiva-, lentoyhteydet toimivat nyt ja jatkossakin oletettavasti hyvin. Kumipyörillä tapahtuvaan kuljettamiseen tarvitaan satsauksia. Niin etelään kuin pohjoiseenkin, pääteillä on paljon parantamisen varaa. Ja sitten vielä tämä iso, tärkeä asia:

Arvoisat kansanedustajat ja kuntapäättäjät, viranomaiset, ja kaikki vaikuttamaan pystyvät.

Onhan kaikki mahdollinen tehty, ja tehdään tästä eteenpäinkin, että Vaasan satamatie saadaan toteutettua! Asukasnäkökulmasta on Vaasan keskustan läpiajoliikenne todettu monia haittoja tuottavaksi, ja vaatimuksia satamatien saamiseksi on esitetty ainakin jo toistakymmentä vuotta.
Nyt kun on ilmeistä, että teollisuus, nykyinen ja uusi yritysmaailma tarvitsevat turvallisen, toimivan, tämän päivän vaatimukset täyttävän laadukkaan tieyhteyden Vaasan satamasta maailmalle, niin Vaasan satamatie on oikeasti oltava mahdollista toteuttaa! Tämän eteen pitää tehdä kaikki mahdollinen.

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...