torstai 29. lokakuuta 2020

Kirsikkapuita istutettu Onkilahden puistoon

 

Kiitos idean esittäneille ja kaupungille toteutuksesta!

Koristekirsikkapuut ovat erikoisen kauniita puita! Niiden kevätkukintaa on ehkä mahdollista nähdä jo ensi keväänä Vaasassa? Nyt meillä on mitä pitkinä talvikuukausina odottaa!

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta ja fb-sivulta (Julkaistu: 28.10.2020)

”60 kirsikkapuuta koristaa nyt Onkilahden puistoa!

Vaasan syntymäpäivän 2.10. kunniaksi asukkaat saivat ehdottaa itselleen syntymäpäivälahjaa: osallistuvan budjetoinnin kokeiluun varatulla määrärahalla toteutetaan kirsikkapuisto, joka oli vaasalaisten Raija ja Vesa Bonon ehdotus. Puut on nyt istutettu Onkilahden puistoon odottamaan kevättä.

Onkilahden puistoon Palosaaren puolelle on istutettu yhteensä 60 kirsikkapuun taimea, kuutta eri lajiketta.

– Monista kuvista tuttua, vaaleanpunaisena kukkivaa rusokirsikkaa istutetaan yhteensä 20. Puistoon istutetaan sekä syötäviä että koristekirsikoita tuottavia puita, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen.

Rusokirsikka ja pilvikirsikka ovat koristekirsikoita, ja syötäviä lajikkeita ovat varjomorelli, fanal, Sikkolan kuulasmarja sekä Huvimajan kuulasmarja.

– Syötävät kirsikat erottaa kyllä hyvin ei syötävistä. Koristekirsikoissa on pienet, siemenmäiset marjat, Roininen kertoo.

Lajikkeita on valittu useampia, jotta puusto on monipuolista ja mahdollisimman moni taimi lähtee kunnolla kasvamaan. Roininen uskoo, että jos taimet selviävät hyvin talven yli, voidaan kirsikankukista nauttia jo ensi keväänä.

Lainaus päättyy

Lue lisää

www.vaasa.fi/ajankohtaista/60-kirsikkapuuta-koristaa-onkilahden-puistoa/... 


Kuva: Wikipedia, Rusokirsikka (Prunus sargentii) kukinnassa. Kirschbaum in Blüte - Prunus sargentii im Botanischen Garten München. CC BY-SA 3.0, Created: 12.04.09.

Lue lisää lajikkeesta: 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rusokirsikka

 

Blogijutun koonnut: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...