sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Hesalaisilta mallia!

 

Olemme vaimon kanssa olleet tänäkin vuonna useita kertoja Helsingissä ja Etelä-Suomessa. Paikan päällä on ollut ilo seurata, kuinka helsinkiläiset ovat lähteneet puolustamaan etenkin asuinalueidensa luontoarvoja ja inhimillisempää otetta muutenkin tulevaisuuden rakentamisessa. Helsingin yleiskaava (26.10.2016 Helsingin kaupunkivaltuuston hyväksymä strateginen ja joustava yleiskaava) mahdollistaa valitettavasti pahimmillaan aika ”pahannäköisen kehityksen”. Yleiskaava valmistui ennen nykytilannetta, siis nyt eteen tullutta globaalia pandemiaa. Helsinkiin laadittu yleiskaava heijastaa koronaa edeltäneen ajan kunnianhimoista tiivistämisideologiaa, valtaisia kasvuodotuksia, uudisrakentamiseen ja ylimitoitettuun liikenneinfraan perustuvaa utopiaa.

Toivoa sopii, että Suomen ainoa todellinen suurkaupunkialue voisi kasvaa ja kehittyä entistä enemmän ja paremmin alueiden asukkaiden toiveita kuunnellen ja toteuttaen. Kevään 2021 kuntavaalit ovat ilmiselvästi taas ainakin hetkellisesti herkistäneet myös päätöksiä tekemässä olevien vaikuttajien kuuntelemisen halun.

Tämä alla oleva linkki ei siis koske Vaasaa, se on helsinkiläisten KESKUSPUISTOA puolustavien yhdistysten ym. koontilista. Minusta tässä olisi opiksi opittavaa myös meillä täällä Vaasassa. Luontojärjestöt ja erilaiset asuinalueidensa toimijat voisivat täällä kotikaupungissamme tehdä yhteistyötä keskenään ja tietenkin kaupunkisuunnittelun kanssa, paremmin ja näkyvämmin kuin on viime vuosina tapahtunut.

https://keskuspuisto.info/helsingin-viheralueiden-puolustajat/ 

 


 
 


Kuvituskuvat: AN 24.9.2020, Etelä-Haaga. Riistavuoren metsää Vihdintien varrella / Keskuspuiston reuna-alue.

Katso myös seuraava blogikirjoitus: Vaasan metsänhoitosuunnitelma 2020 nähtäville.

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2020/10/vaasan-metsanhoitosuunnitelma-2020.html 

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...