maanantai 12. lokakuuta 2020

Nopeusrajoitus nyt – Satamatie mahdollisimman pian

 

Vaasan keskustassa liikenteen aiheuttamat haitat ovat valitettavasti pahenemaan päin. Asukkaita huolestuttavat varsinkin keskustan läpi ajavien raskaiden ajoneuvojen tuomat monet ongelmat.

Vaasan Satamatietä on toivottu ratkaisuksi jo yli 10 vuotta! Tällainen ohitustie, Vaskiluodosta Sundomin kautta pääteille ja logistiikka-alueille on aivan välttämätön nyt kun kaupunkimme uudistuu mm. Wärtsilän muuttaessa ensi vuonna Vaskiluotoon.  

Asiasta tehtiin kannanotto Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n jäsenkokouksessa syyskuun lopulla, ja se toimitettiin kaupunginhallitukselle, tekniselle lautakunnalle ja kaavoitukseen.

Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisessa on tänään 12.10.2020 asiaan liittyen toimittaja Anne Laurilan hyvä kirjoitus ja asukasyhdistyksen pj. Birgitta Långin haastattelu.  

Lainaus

Rekat jylistelevät Vaasan keskustassa yli 12 000 asukkaan kodin tuntumassa – tuskastunut asukasyhdistys löi tiskiin kolme ratkaisua, näin virkamiehet vastaavat

Vaasan keskustan asukkaita edustava asukasyhdistys on tuskastunut raskaaseen liikenteeseen. Nopeaa parannuskeinoa tilanteeseen ei ole.

”Raskaan liikenteen aiheuttama melu, tärinä, pienhiukkasten pöllyäminen ja päästöt huolettavat Vaasan keskustan asukkaita.

Myös vaarallisten aineiden kemikaalikuljetukset ovat jokapäiväinen suuronnettomuusriski, kun tankkiautot jyräävät kaupungin keskustan läpi.”

”Yhdistyksellä on konkreettisia toiveita, mitä raskaalle liikenteelle tulisi tehdä. Ratkaisut eivät ole uusia, vaan kaikkia vaihtoehtoja on pohdittu Vaasassa jo vuosia. Mitään ei kuitenkaan tunnu tapahtuvan.!

Lainaus päättyy

Kuvituskuva: AN. 17.6.2020

Vaasan satamatie on ollut Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n – Invånarföreningen i centrala Vasa ICV rf – agendalla jo yli kymmenen vuotta. Onko asia menossa nyt eteenpäin, tästä ei kait kukaan osaa kertoa juuri mitään.

Kertatauksena aikaisempia blogikirjoituksia aiheesta Vaasan Satamatie.  

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/search?q=Satamatie 

Kirjoituksia löytyy useita. Niissä on linkkejä vuosien mittaan tehtyihin selvityksiin, vaihtoehtoisiin ratkaisuihin, ja myös eri tahojen näkemyksiä aiheeseen. Mm. sundomilaisten maanomistajien vahvoja kannanottoja omien näkemystensä puolesta.

Aimo Nyberg

VKA ry:n hallituksen jäsen

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...