tiistai 13. lokakuuta 2020

Lumivaarantien melu, ylinopeudet

 

Mitä yhteistä on Hannu Karpolla ja Seppo Rapolla?

Molemmilla on asiaa!

Seppo on ollut aktiivinen asuinalueellaan mm. Lumivaarantie asioissa. Ja hulevesiasiassakin jne.

Seppo on dokumentoinut, tehnyt kertomuksen siitä kuinka rauhallisesta historiallisesta kylätiestä tuli Vaasan toinen ohikulkutie.

Tämä jo vuosia kattava dokumentointi avaa meidän muidenkin silmät tien muutoksesta ja kertoo kuinka ihminen muokkaa ympäristöään. 

Karpomaisella tarkkuudella Seppo dokumentoi myös kunnallisesta ja valtiollisesta päätöksenteosta.

 

Katso Sepon youtube videot Lumivaarantien melusta ja liikenneturvallisuusongelmista

Katso linkit:

https://www.youtube.com/channel/UCDN1BgtHfDKQgTAAIE2PixQ?view_as=subscriber

Eli Youtube ja hakusana Lumivaarantie

Lisää asiaa, dokumentteja täällä:

http://www.kumola.fi/Lumivaarantie/

 

Asukkaiden puuttumisesta asioiden hoitamiseen

Asukkaat ovat oman asuinalueensa asianosallisia, ja oikeasti asiantuntijoitakin. Heidän kuuluu puuttua heitä koskeviin asioihin. Mm. kaavoitusratkaisuihin, kulttuurihistoriallisiin suojelu- ym. kysymyksiin, luontoarvojen säilymiseen, kaikenlaiseen turvallisuuteen ja viihtymiseen liittyviin kysymyksiin.

Toisinaan, kun alueiden asukkaat nostavat jonkun ”ongelman” esille ja esittävät mahdollisia parannusehdotuksiakin, omista näkökulmistaan luonnollisesti, niin usein siitä saa kuulla tämän olevan haitantekoa, jopa kiusantekoa.

Tällainen kaikesta valittajaksi leimaaminen on liiankin tuttua erilaisilla sosiaalisen median foorumeilla. Asukasyhdistysaktiivit saavat tällaiseen tottua, ja kestää joskus kovaakin syyttelyä. Onneksi tähän tottuu, eikä ota kaikkea henkilökohtaisesti.

Valmisteluvaiheessa on tärkeää seurata mitä on tulossa. Kun asiat etenevät, asiat päätetään edustuksellisessa demokratiassa aina poliittisten päättäjien toimesta.

Aina joskus on hyväksi olla jossain kysymyksessä kriittinen. Mielipiteen esittäminen tarkoittaa, ainakin allekirjoittaneen mielestä, että on edelleen  "99 prosenttisesti" tyytyväinen asioiden hoitoon, mutta juuri tästä yhdestä kysymyksestä tulisi jatkaa paremman ratkaisun etsimistä. Ongelmien esiin nostamisen idea on lisäkeskustelun, vuoropuhelun aikaansaaminen, eikä tietenkään itsetarkoituksellinen riitelyn halu. 

Valituksia, siis oikeita valituksia hallinto-oikeuteen jne. tehdään loppujen lopuksi äärimmäisen vähän. Tämä  on tietenkin oikein hyvä asia.

Aimo Nyberg

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n hallituksen jäsen

 

 

Kuvituskuvana kuvakaappaus nettikartasta

Lumivaarantie oikealla puolella lähempänä golfkenttää, kartassa vasemmalla on mm. Variskan koulu.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...