torstai 27. elokuuta 2020

Lähdetään mukaan valokuvauskilpailuun!

 

Wiki Loves Monuments on kansainvälinen kulttuuriperinnön valokuvauskilpailu. Tämän vuoden teemana Suomen kilpailussa on kaupunkiympäristö.

Aikataulu

  • Kilpailu alkaa: 1. syyskuuta
  • Kilpailu päättyy: 30. syyskuuta

Lue lisää

http://wlm.wikimedia.fi/ 


KUVAUSKOHTEET: VAASA

Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments/Vaasa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:Wiki_Loves_Monuments/Vaasa 

 

NYT kameran kanssa näitä kuvauskohteita etsimään ja kuvaamaan, TAI omia arkistokuvia etsimään ja jakamaan niitä tähän kilpailuun.

Perehdytään yllä oleviin linkkeihin, kilpailun sääntöihin, kohteisiin jne.

Kuukauden aikana ehtii tehdä kuvausretkiä varmasti useitakin, yksinkin jos niin haluaa, mutta mielenkiintoista oli lähteä kuvaamaan pienellä porukalla. Jaettaisiin ideoita ja hyödynnettäisiin jokaisen paikallistuntemusta!

Eli jos tämä sinua kiinnostaa, ja sinulla on kamera, kännykkäkamerakin riittää hyvin kaupunkiympäristökohteiden kuvaamiseen, niin pidetään yhteyttä. Allekirjoittanut on mielellään myös kyytimiehenä, jos autoa tarvitaan. Muutamia kohteita löytyy kyllä ihan Vaasan keskustastakin.

 

Tähän haasteeseen meidän vaasalaisten kannattaa mielestäni ottaa osaa! Tämä on erinomainen mahdollisuus tehdä kotikaupunkiamme näkyväksi, ei vain meille vaasalaisille vaan myös kaikille netistä tietoja ja kuvia etsiville!

 

Vaasassa on useita todella upeita merkittäviä kaupunkiympäristö kohteita, ja myös rappiolle päässeitä aluekokonaisuuksia. Yhdessä tällaisessa pääsin käymään pari viikkoa sitten.  

 


 
 

Kuvat: AN 13.8.2020. Mansikkasaaren entisen telakan alue. Kolme vuosikymmentä on tehnyt tehtävänsä. Nyt on uuden aika, mitä ja milloin se nähdään toivottavasti tällä vuosikymmenellä?

 

Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt RKY

Vaasa, Palosaaren satama-, telakka- ja tehdasalue

http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=1710 


Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

050 3308540 aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...