maanantai 17. elokuuta 2020

Vaasa – Hyvä kaupunki yrittää ja asua

 

Olen tullut työn perässä Vaasaan vuonna 1982. Kuvisopeksi yläasteelle ja lukioon.

Vaasassa ollaan viihdytty oikein hyvin. 34-vuotta meni kaupungin palveluksessa, ja nyt on saatu olla vaimon kanssa opetushommista muutaman vuoden jo eläkkeelläkin.

Kaupunkikuvan muutosten seuraaminen, hitaasti mutta varmasti tapahtuvan kaupungin kasvojen muuttumisen valokuvaaminen on ollut yksi mieluisimmista harrastuksistani pian jo siis neljän vuosikymmenen ajan.

On erittäin kiintoisaa seurata vaasalaisten valtavaa aktiivisuutta jakaa erilaisilla somen kanavilla kuvia Vaasasta. Ei vain omia itse ottamiaan valokuvia, vaan myös sukualbumien aarteita, sekä vanhoja postikorttikuvia ym. dokumentteja.

Ei syntyperäisenä vaasalaisena on ollut hienoa saada olla mukana näillä nettifoorumeilla ja huomata miten rakkaita muistoja ihmisillä on omasta kotikaupungistaan, kotikaduistaan, ja tietenkin myös lapsuuden ja nuoruuden aikaisista ystävistään.

Jaettava kuvamateriaali ei ihan hetkessä lopu. Eli jatketaan vanhojen Vaasa-aiheisten kuvien jakoa edelleenkin.

 

Tämä kuva tässä alla taitaa olla Vaasan kaupungin mainosjulkaisusta 1980-luvun puolesta välistä.

Vaasa – Hyvä kaupunki yrittää ja asua

Kaupungin keskusta-alue näytti ilmakuvassa tuolloin tältä.


Kuva: Etu- ja takakansi mainoslehtisestä, jossa on 20 sivua, tietoja yritysalueista, väestöstä, liikenteestä, palveluista, asumisesta, vapaa-ajasta… 

Yhteyshenkilöiksi tuolloin mainittiin tässä yrityksille suunnatussa esitteessä: Kaupunginjohtaja Martti Ursin, apulaiskaupunginjohtaja Seppo Sanaksenaho. suunnittelupäällikkö Heikki Koskinen, elinkeinosuunnittelija Jorma Kallio. Puhelinnumerot kaikilla 961-alkuisia.

Kännyköistä eikä meidän digiajan nettisivustoista kukaan ei silloin vielä tiennyt yhtään mitään. 

 

Tosi vanhat valokuvat 1900-luvulta ovat tärkeitä monessakin mielessä. Niiden jakaminen eteenpäin, esim. fb:n kautta on tärkeä kotiseututeko, joka tuo hyvää mieltä ja lujittaa meille jokaiselle tärkeää tunnetta, että kuulumme jonnekin, ja olemme osa elettyä historiaa. Foorumien keskusteluissa ja täydentävissä kuvissa avautuu mielestäni todella aidosti inhimilliset hyvät puolemme, toinen toistemme huomioiminen ja jopa avun antaminen toisillemme. Vaikkapa vaan jonkun vanhan muiston mieleen palauttamisessa.

Aimo Nyberg

Kaupunkikuvaaja
Kuvisope, eläkkeellä

 

Yllä oleva kuva on jaettu myös fb-sivulla Vasasan kuvia 1900-luvulta

Halutessasi voit käydä kommentoimassa tätä kuvaa tällä fb-sivulla

https://www.facebook.com/groups/588222927889218/permalink/3430090370369112/ 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...