perjantai 3. tammikuuta 2020

Muistot jakoon muillekin!

Tähän minä en pysty.

Aivan mahdoton asia minulle, vaikka onkin tosi kiinnostava juttu!

Sinulle tämä saattaa onnistua.

Suosittelen, osallistu ja pääset näin mukaan tärkeään ja ainutlaatuiseen juttuun!

Itsesi, ja myös meidän muiden iloksi!

Tällaista ei kovin usein eteen ole tullut, eikä taida jatkossakaan ihan joka vuosi tullakaan.

Katso Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/tule-kertomaan-mokki-tai-huvilamuistoistasi-8-1/


Lainaus

Tule kertomaan mökki- tai huvilamuistoistasi 8.1. 

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka on esillä 17.4.–30.8.2020. 

Näyttelyyn kerätään nyt huvilamuistoja ja valokuvia taustamateriaaliksi. 

Näyttely esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin sekä kesäasutuksen historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Näyttelyssä tuodaan esiin myös elämää ja ajanviettoa huviloilla. Huvilaelämää esitellään valokuvien, kartta-aineiston ja esineistön avulla. Näyttely kootaan pääosin Pohjanmaan museon omista kokoelmista. 

Näyttelyn kokoava työryhmä kerää taustamateriaaliksi huvilamuistoja, jotka liittyvät Vaasaan ja Pohjanmaahan. Myös valokuvat alueen huvilaelämästä kiinnostavat ja niitä otetaan mielellään vastaan joko lainana tai lahjoituksena. Kerättävää materiaalia käytetään tietosuojalain sekä kuvien osalta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen mukaan. 

Pohjanmaan museon kahvilassa järjestetään 8.1.2020 klo 15-17 tilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus tulla jakamaan työryhmän jäsenille huvilamuistojaan ja esittämään aiheeseen liittyviä valokuviaan. Paikalla ovat tutkija Minna Vihla, rakennustutkija Outi Orhanen, maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, arkistoamanuenssi Kimmo Vatanen, kokoelma-assistentti Lisbeth Knif sekä amanuenssi Nina Takala. 

Julkaistu: 30.12.2019 

Lainaus päättyy

Tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa 

Sinun muistojasi, kertomuksiasi ja vanhoja valokuviasi mukana taidemuseon kesänäyttelyssä! Tähän kannattaa ehdottomasti nyt tarttua! Kuvittele mahdollisuutta, - sinun pikkuruinen mustavalkoinen valokuvasi venematkalta, tai vaikkapa ruokailuhetkistä mökin kuistilla… tämä kuvasi suurennettuna Pohjanmaan museon seinällä osana Huvilaelämää näyttelykokonaisuutta?

Tavallisten ihmisten muistot ovat todellista kansanperinnettä. On todella suuriarvoista, että näitä ei haluta sivuuttaa, vaan päinvastoin arvostaa, nostaa nyt esille.

Itse olen ollut vaasalainen pian jo 40 vuotta. Purjeveneisiin, moottoriveneisiin – siis muiden, olen päässyt mukaan kovin harvoin. Omaa venettäkään ei ole koskaan ollut. Saaristoa olen siis nähnyt pääasiassa vain Uumajan risteilyillä.

Vielä viime vuosituhannen puolella Vaasan hiljaista kesäelämää perusteltiin sillä, että kaikki aidot vaasalaiset ovat saaressa, mökeillään, huviloillaan. Tilanne on tästä kyllä oleellisesti muuttunut, ja nykyisin Vaasassa on kohtuullisen vilkasta kesäelämää, rannoilla ja yleisemminkin.

Toivotaan, että tästä kesänäyttelystä tulee menestys!



Kuva: Helmer Österbergin kokoelmat

Meri taustalla on ilmeisesti Eteläinen kaupungin selkä. Aikoinaan sekin on ollut ”suurempi” ylitettäväksi kuin nykyään. Sundomiin päästäkseen piti joko kiertää lahti maanteitä pitkin, tai sitten mennä veneellä yli. Näistäkin ajoista vanhemmilla vaasalaisilla on vielä monenlaisia muistoja tallella.

Tekstin koonti: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...