lauantai 28. lokakuuta 2017

Vaasan patsaat ja puistot Wikipediaan - NYTKuva: AN 27.10.2017 Eilinen sää oli tällainen, - syksy ja talvi ottivat mittaa toisistaan.

Tänäänkään ei ole mikään paras mahdollinen keli lähteä KUVASAFARILLE, eli bongailemaan Vaasan patsaita, muistomerkkejä, muistolaattoja. Näin kuitenkin on tänään tarkoitus tehdä.

Myös Vaasan puistoja on tarkoitus ainakin kartoittaa, ja kenties kuvatakin. Lehdettömät puut ovat omalla tavallaan haaste kuvaajille, mutta voihan ajatella niinkin, että nyt näkyvät myös rakennukset ym. kaupunkikuva paremmin kuin keskikesällä.

Saamme tänään Vaasaan vierailulle viikonlopuksi Suomen Wikimedian pj:n Heikki Kastemaan ja muutamia muitakin wikipediaan kirjoittavia aktiiveja. Aloitamme Pohjanmaan museon kahvilassa klo 12. Toivotaan, että Helsingistä ja Tampereelta tulevien matka sujuu ongelmitta.

Vaasan patsaat ja puistot Wikipediaan

Wikimedia Suomi järjestää kuvaussafarin ja koulutustilaisuuden Vaasassa lauantaina 28. ja sunnuntaina 29.10.2017. Tilaisuuden tavoitteena on kuvata ja kartoittaa Vaasan julkisia taideteoksia ja muistomerkkejä ja muistolaattoja
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Vaasan_julkisista_taideteoksista_ja_muistomerkeistä 

sekä Luetteloa Vaasan puistoista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Vaasan_puistoista

Wikipedian Luettelo Vaasan julkisista taideteoksista ja muistolaatoista on osa valtakunnallista Wikiprojektia Suomen julkiset taideteokset ja muistomerkit Wikipediaan .
https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:Suomen_julkiset_taideteokset_ja_muistomerkit_Wikipediaan

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Vaasan julkisista taideteoksista, muistomerkeistä, muistolaatoista ja puistoista kiinnostuneille ja niille, joilla on halukkuutta lisätä tietoja ja kuvia niistä Wikipediaan.

Osallistuminen ei edellytä kokemusta Wikipedian muokkaamisesta. Kannettava tietokone olisi hyvä olla, kun kuvia ladataan ja kirjataan. Kännykkäkamera riittää valokuvaamiseen. Tapahtuma on kaikille ilmainen.

...

Sinäkin luultavasti käytät wikipediaa

Tätä ilmaista palvelua saa käyttää jokainen, totta kai.

Oletko milloinkaan ajatellut sitä, että joidenkin pitää kirjoittaa näitä wikipedian artikkeleita, kerätä faktoja, järjestellä asiat selkeästi ja asiallisesti luettaviksi jutuiksi, lähdeviitteineen ym. Samoin kuvia on wikipediaan saatu melkoiset määrät.

Suomenkielinenkin Wikimedia alkaa olla jo melkoisissa mitoissa!

Wikipedian käyttäjänä myös Sinä olet tervetullut tämän maailmanlaajuisen projektin tekijäksi, - kirjoittajana, kuvaajana.

Katso ja kuuntele miten Suomen wikimedian pj. Heikki Kastemaa perustelee omaa mukana oloaan!

https://www.youtube.com/watch?v=HLrB-hC4stA

Suomenkielinen Wikipedia sai alkunsa 2002 ja nykyään tuolla Suomen neljänneksi suosituimmalla nettisivulla on jo yli 400 000 artikkelia! Katso viikon videosta lisää suomenkielisen Wikipedian kehityksestä Wikimedia Suomi ry:n puheenjohtajan Heikki Kastemaan kertomana. Videon aineisto: Mediamuseo Rupriikki


Vaasan viikonlopun kuvasafarin järjestää Wikimedia Suomi,
Tapahtumassa mukana: Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n Vaasa ennen ja nyt blogi

http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/

RojektiX= fb-sivu

https://www.facebook.com/rojektixon/


Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...